25. května 2022 • 06:40

SESTŘIHY: Edmonton i přes kuriózní gól blíž k postupu, Rangers srovnali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers s Filipem Chytilem v sestavě porazili ve druhém kole play off NHL doma Carolinu 4:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Postupu do finále Západní konference se přiblížil Edmonton, který zdolal Calgary 5:3 a vede 3:1 na zápasy.



Skóre otevřel v New Yorku domácí útočník Frank Vatrano z přesilové hry a ještě v úvodní třetině zvýšil Adam Fox. Třetí gól Rangers přidal ve 37. minutě z dorážky Mika Zibanejad.

Brankáře Igora Šesťorkina, který v zápase kryl třicet střel, překonal jen Teuvo Teräväinen. Útočník Caroliny snížil v čase 46:33. O chvíli pozdějil ale uklidnil domácí čtvrtým gólem Andrew Copp, který byl se třemi body (1+2) vyhlášen první hvězdou utkání.

Edmonton vedl po první třetině 3:0. Už po 21 sekundách hry skóroval do prázdné branky Ryan Nugent-Hopkins po špatné rozehrávce gólmana Jacoba Markströma. Z přesilové hry zvýšil Zach Hyman a přesnou střelou z mezikruží se ještě prosadil Evander Kane.

Calgary snížilo v polovině utkání během 36 sekund na rozdíl jednoho gólu trefami Eliase Lindholma a Mikaela Backlunda. V oslabení vyrovnal Rasmus Andersson, jenž nachytal v 51. minutě gólmana Mikea Smithe nahozením kotouče z obranného pásma.

Kuriózní branka ale s domácími neotřásla a v čase 56:33 rozhodl z dorážky Nugent-Hopkins. V závěru zpečetil výhru Kane, s 12 góly nejlepší střelec letošního play off. Dvě branky Edmontonu připravil Connor McDavid, který nasbíral ve vyřazovací části v jedenácti zápasech už 25 bodů (6+19).

Góly

Domácí: 13:31. Vatrano, 15:42. Fox, 36:48. Zibanejad, 51:10. Copp

Hosté: 46:33. Teräväinen

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Georgijev) – R. Lindgren, Fox, Miller, Trouba (A), Braun, Schneider – Kreider, Zibanejad (A), Vatrano – Panarin, Strome (A), Copp – Lafreniere, Chytil, Motte – Kakko, Rooney, Reaves.

Hosté: Raanta (Kočetkov) – Slavin (A), DeAngelo, Skjei, Pesce, Br. Smith, Cole – Teräväinen, Aho (A), Jarvis – Svečnikov, Trocheck, Nečas – Niederreiter, Staal (C), Fast – Domi, Kotkaniemi, Lorentz.

Rozhodčí

Furlatt, McCauley – Berg, Kovachik

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 00:21. Nugent-Hopkins, 09:53. Hyman, 18:54. Kane, 56:33. Nugent-Hopkins, 59:35. Kane

Hosté: 29:04. E. Lindholm, 29:40. Backlund, 50:56. R. Andersson

Sestavy

Domácí: Mi. Smith (Koskinen) – Ceci, Nurse, Bouchard, Keith, Barrie, Kulak – Draisaitl (A), McDavid (C), Kane – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Hyman – Yamamoto, McLeod, Foegele – Kassian, Ryan, Archibald.

Hosté: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Stone, Zadorov, Gudbranson, Kylington, Tanev (A) – Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Järnkrok, Dubé – Lewis, Lucic.

Rozhodčí

O’Rourke, L’Ecuyer – Shewchyk, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud