4. června 2022 • 06:34

SESTŘIH: Rangers slaví proti Tampě druhou výhru! Chytil má asistenci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Rangers i s přispěním jedné asistence Filipa Chytila zdolali doma Tampu Bay 3:2 a ve finále Východní konference NHL vedou 2:0 na zápasy. Obhájce Stanleyova poháru prohrál dvě utkání po sobě naposledy v play off 2019.



Tampa Bay byla před třemi lety překvapivě vyřazena Columbusem 0:4 na zápasy, od té doby ale po prohře vždy zvítězila. I na ledě New Yorku začala po předchozí porážce 2:6 dobře, když Nikita Kučerov využil ve třetí minutě přesilovou hru střelou z pravého kruhu.

Rangers ale ještě v úvodní třetině otočili na 2:1. Střelou z mezikruží vyrovnal obránce K'Andre Miller a druhý gól přidal Kaapo Kakko, který po přihrávce Adama Foxe zakončoval do odkryté branky. Asistenci si u jeho trefy připsal i Chytil, který bodoval ve čtvrtém zápase v řadě (5+1). Domácí zvýšil svůj náskok na začátku třetí třetiny, když se z rychlého kontru prosadil z levého kruhu Mika Zibanejad.

Tampa Bay s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou v sestavě zdramatizovala zápas při hře bez gólmana trefou Nicholase Paula v čase 57:58. Ve zbytku zápasu si v pokračujícím risku v šesti hráčích vynutila tlak, ale další šance už nevyužila. Rangers tak na svém ledě zvítězili poosmé za sebou.

Góly

Domácí: 05:59. Miller, 17:32. Kakko, 41:21. Zibanejad

Hosté: 02:41. Kučerov, 57:58. Paul

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Georgijev) – R. Lindgren, Fox, Miller, Trouba, Braun, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Vatrano – Panarin (A), Strome, Copp – Lafreniere, Chytil, Kakko – Motte, Goodrow (A), Reaves.

Hosté: Vasilevskij (Elliott) – Hedman, Černák, McDonagh (A), Bogosian, Sergačjov, Foote, Rutta – Stamkos (C), Cirelli, Kučerov – Palát, Paul, Killorn – Hagel, Colton, Perry (A) – Maroon, Bellemare.

Rozhodčí

Jean Hebert, Chris Rooney – Ryan Gibbons, Brad Kovachik

Stadion

Madison Square Garden, New York

New York Rangers Vše o klubu ZDE

Tampa Bay Lightning Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud