15. října 2022 • 07:25

SESTŘIHY: Nečasův další gól pomohl k výhře. Hertl i Voráček bez bodu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Martin Nečas pomohl Carolině gólem k výhře 2:1 na ledě San Jose a ve druhém zápase sezony zapsal čtvrtý bod. Další Češi v tomto (Hertl, Šimek) ani dalších zápasech nebodovali. Rangers s Filipem Chytilem poprvé prohráli, nestačili na Winnipeg 1:4. Jakub Voráček zůstal na nule a Columbus padl s Tampou Bay 2:5.



Hokejisté San Jose se po pražském zahájení ročníku poprvé představili na domácím ledě a v 18. minutě šli do vedení. Jevgenij Svečnikov rychlou střelou přes obránce překvapil brankáře Anttiho Raantu a otevřel skóre. „Zkusil jsem vystřelit a jsem rád, že to prošlo. Nezáleží na tom, s kým hrajeme, každý gól je pro mě důležitý,“ řekl Svečnikov, jenž se poprvé v kariéře prosadil proti týmu svého mladšího bratra Andreje.

Ten se do statistik zapsal na konci druhé třetiny. Ve středním pásmu vybojoval puk, předložil ho Nečasovi a český útočník rychlou kličkou nachytal gólmana Jamese Reimera. Nečas se prosadil i ve druhém zápase nového ročníku a se dvěma góly a stejným počtem asistencí se bodově vyrovnal Davidu Pastrňákovi z Bostonu.

I třetí gól padl v závěru třetiny. V čase 58:02 Brett Pesce od modré čáry nahodil puk před domácí branku, trefil brusle útočníka Aha a Reimer byl bez šance. „Pesce to zahrál opravdu skvěle. Sebastianovi (Ahovi) už stačilo dostat se před bránícího hráče a nechat se trefit. Myslím, že jsme zaslouženě získali tři body,“ řekl trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

Alespoň prodloužení mohl v závěru vystřelit Sharks Tomáš Hertl, v nadějné šanci ale ztroskotal na Raantovi. Carolina i díky osmnácti Raantovým zásahům vyhrála i podruhé a posunula se do čela Východní konference. San Jose po třech zápasech na první body stále čeká.

Na nule zůstali také hokejisté Columbusu, kteří podlehli Tampě Bay 2:5. Již ve třetí minutě se prosadil Johnny Gaudreau, Lightning ale ještě v první třetině skóre otočili a po prohře s NY Rangers poprvé vyhráli. Dvěma body za gól a asistenci řídili výhru Tampy Ross Colton a Corey Perry. Jakub Voráček odehrál za Blue Jackets 18 minut a byl na ledě u dvou inkasovaných branek.

Detroit se třemi Čechy v sestavě odstartoval sezonu výhrou 3:0 nad Montrealem. Red Wings rozhodli zápas ve třetí třetině, kdy se nejprve prosadil Elmer Söderblom a při závěrečném risku bez brankáře pečetili vítězství Michael Rasmussen a Olli Määttä. Jakub Vrána, Dominik Kubalík ani Filip Hronek nebodovali. Filip Zadina po nepřesvědčivých výkonech v předsezónním kempu zůstal pouze na tribuně.

„Dneska jsme hráli opravdu dobře. Jsem moc rád, že jsme vzadu udrželi čisté konto. Ve druhé třetině byly momenty, kdy nás mohl soupeř potrestat, kluci to ale ustáli a vydřeli vítězství,“ radoval se po své premiéře na lavičce Detroitu Derek Lalonde. První start za Detroit vyšel gólmanovi Villemu Hussovi, jenž kryl 29 střel.

NY Rangers s Filipem Chytilem a Liborem Hájkem v sestavě podlehli Winnipegu 1:4. Dvěma góly vystřelil výhru Jets Mark Scheifele. Connor Hellebuyck pomohl domácímu týmu čtyřiceti zákroky.

Góly

Domácí: 02:21. J. Gaudreau, 15:55. Nyquist

Hosté: 14:08. Perry, 15:21. Stamkos, 18:55. Colton, 27:45. Foote, 47:57. Stamkos

Sestavy

Domácí: Tarasov (Merzlikins) – A. Boqvist, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – Danforth, Jenner (C), J. Gaudreau – Voráček, Roslovic, Činachov – K. Johnson, Sillinger, Nyquist (A) – Kuraly, E. Robinson, Olivier.

Hosté: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, P. Myers, H. Fleury – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Paul – Perry (A), Naměstnikov, Colton – Maroon, Bellemare, Koepke.

Rozhodčí

Blandina, L'Ecuyer – Brisebois, Flemington

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18 889 diváků

Góly

Domácí: 42:33. Söderblom, 58:59. Rasmussen, 59:12. Määttä

Hosté:

Sestavy

Domácí: Husso (Nedeljkovic) – Chiarot (A), Seider, Määttä, Hronek, Lindström, Hägg – Raymond, Larkin (C), Bertuzzi – Perron (A), Copp, Vrána – Sundqvist, Rasmussen, Söderblom – Erne, Veleno, Kubalík.

Hosté: Allen (Montembeault) – Savard (A), Guhle, Wideman, Xhekaj, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson, Suzuki (C), Caufield – Hoffman, Dach, Monahan – Gallagher (A), Dvorak, Slafkovský – Dadonov, Evans, Pitlick.

Rozhodčí

Brenk, Rehman – Knorr, McNamara

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 10:29. Scheifele, 55:35. Gagner, 58:23. Scheifele, 59:40. Connor

Hosté: 43:55. Hunt

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), DeMelo, Pionk, Stanley, Schmidt, Dillon – Connor, Scheifele (A), Ehlers – Perfetti, Dubois, Wheeler – M. Barron, Lowry (A), Appleton – Mäenalanen, D. Gustafsson, Gagner.

Hosté: Halák (Šesťorkin) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Schneider, Hájek – Kreider, Zibanejad (A), Kakko – Panarin, Trocheck, Lafreniere – Vesey, Chytil, Goodrow (A) – Hunt, Carpenter, Reaves.

Rozhodčí

Kozari, Rank – Gawryletz, Murchison

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

14 553 diváků

Góly

Domácí: 17:48. J. Svečnikov

Hosté: 39:37. Nečas, 58:02. Aho

Sestavy

Domácí: J. Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson, Megna, Ferraro, M. Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture, Lorentz – Nieto, Bonino, Lindblom – J. Svečnikov, Sturm, Gregor.

Hosté: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin, Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal, Stastny – Noesen, Stepan, Martinook.

Rozhodčí

Luxmore, Pochmara – Pancich, Mills

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17562 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud