17. listopadu 2022 • 06:50

SESTŘIHY: Buffalo v krizi, padlo i proti Ottawě. Další výhra pro Blues

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krčí se na posledním místě, ale zabrali. Hokejisté Ottawy v duelu trápících se týmů NHL porazili Buffalo 4:1, kterému uštědřili sedmou porážku v řadě. Čtvrtou výhru za sebou mají naopak na kontě St. Louis Blues po vítězství 5:2 v Chicagu. Český gólman Petr Mrázek strávil utkání na střídačce a do hry nezasáhl. Edmonton doma prohrál 1:3 s Los Angeles. Hvězdný kapitán Oilers Connor McDavid vyšel bodově naprázdno.



Petr Mrázek se po návratu po zranění třísel pravidelně střídá v brankovišti s Arvidem Söderblomem, který kryl v zápase třicet střel. Oba góly Chicaga vstřelil Andreas Athanasiou, který v prostřední části snižoval na 1:2 a 2:3. St. Louis vrátili v obou případech do tří minut dvoubrankový náskok Ryan O´Reilly a Tyler Pitlick. První dva góly zápasu dali Calle Rosen a Jordan Kyrou. Čtvrtou výhru Blues v řadě pojistil ve 47. minutě Ivan Barbašev.

Ottawa vedla od desáté minuty trefou Austina Watsona. Na začátku druhé třetiny vyrovnal už svou dvanáctou brankou sezony Tage Thompson, ale vzápětí Brady Tkachuk strhl vedení opět na domácí stranu. Výhru zpečetili v závěru Alex DeBrincat a Tim Stützle.

Klíčem k úspěchu Los Angeles bylo, že ubránil nejproduktivnější hráče soutěže Connora McDavida a Leona Draisaitla a že se rozstřílel Moore. Kanadský útočník, který měl před utkáním na kontě v této sezoně dvě branky, otevřel skóre v čase 4:23. Edmonton vyrovnal ve 33. minutě trefou Zacha Hymana, ale v závěru prostřední třetiny se Moore prosadil podruhé a v závěru při hře bez gólmana zkompletoval hattrick.

Góly

Domácí: 09:45. Watson, 29:57. B. Tkachuk, 54:21. DeBrincat, 59:19. Stützle

Hosté: 26:41. T. Thompson

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (Talbot) – Sanderson, Hamonic (A), Bernard-Docker, Brännström, Holden, Larsson – Stützle, B. Tkachuk (C), Giroux (A) – DeBrincat, M. Joseph, Brassard – Motte, Batherson, Pinto – Watson, Kelly, Gambrell.

Hosté: Comrie (34. C. Anderson) – Power, Dahlin (A), Jokiharju, Bryson, Pilut, Ljubuškin – J. Skinner, Tuch, T. Thompson – V. Olofsson, Krebs, Mittelstadt – Hinostroza, Peterka, Cozens – Girgensons (A), Asplund, Bjork.

Rozhodčí

Brenk, Dunning – O'Quinn, Barton

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

13558 diváků

Góly

Domácí: 27:29. Athanasiou, 28:45. Athanasiou

Hosté: 14:09. Rosén, 25:12. Kyrou, 28:08. O'Reilly, 31:37. T. Pitlick, 46:55. Barbašev

Sestavy

Domácí: A. Söderblom (Mrázek) – Cal. Jones, J. Johnson, Tinordi, Murphy, McCabe, Roos, Regula – Kurashev, Domi, P. Kane – Athanasiou, J. Toews, Raddysh – Entwistle, Lafferty, Katchouk – R. Johnson, Khaira, Blackwell.

Hosté: Binnington (Greiss) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk, Rosén, Mikkola – Bučněvič, Thomas, Tarasenko – Saad, O'Reilly (C), Leivo – Barbašev, B. Schenn, Kyrou – Alexandrov, Acciari, T. Pitlick.

Rozhodčí

Rehman, Markovic – Gawryletz, Berg

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

16284 diváků

Góly

Domácí: 32:47. Hyman

Hosté: 04:23. Moore, 37:12. Moore, 59:07. Moore

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Kulak, Barrie, Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Hyman, Draisaitl (A), Foegele – Kostin, R. McLeod, Janmark – Ryan, Shore, Holloway.

Hosté: Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Anderson-Dolan.

Rozhodčí

Furlatt, McIsaac – Alphonso, Flemington

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

16943 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud