13. prosince 2022 • 11:20

Slafkovský chytře strčil parťáka, bavil i po zápase: Máma psala, ať víc střílím

Autor: Matěj Setíkovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svůj potenciál ještě naplno nerozbalil, ale pomalu už začíná ukazovat, proč si ho Montreal vybral jako jedničku posledního draftu. V nočním zápase Canadiens proti Calgary (2:1 po náj.) slovenský talent Juraj Slafkovský po povedené akci asistoval na jediný gól a zaujal také postrčením vyčerpaného spoluhráče, který díky tomu zabránil téměř jasnému gólu v situaci dvou unikajících soupeřů. Po utkání, v němž zapsal nejvíce hitů z týmu, pak pobavil novináře hláškou o radě od maminky.



Do NHL nevlétl příliš dominantně. Až se začalo řešit, jestli neměl Juraj Slafkovský začít na farmě. Stále teprve 18letý útočník minimálně herním projevem ukazuje, že už na nejvyšší level má. V noci odehrál možná nejvydařenější zápas.

Proti Calgary po trpělivé akci parádně asistoval na vyrovnávací gól, díky kterému nakonec Montreal mohl slavit vítězství po nájezdech. Kromě toho ale jako jediný z týmu zapsal čtyři hity a také tři střely na branku, ke kterým se váže úsměvný moment z rozhovorů po utkání.

Na začátku prosince totiž odehrál tři zápasy bez jediné střely na branku v řadě, v minulém duelu zkoušel štěstí dvakrát. „Dokonce i máma mi psala, ať víc střílím. Takže bych asi opravdu měl víc střílet,“ odpovídal s úsměvem Slafkovský na dotazy, proč je konečně střelecky aktivnější.

Proti Flames to ale nebylo jen o hitech a střelách, celkově byl Slafkovského plný led, což dokládá i vtipný moment z druhé poloviny třetí třetiny. Po dlouhém střídaní znavený obránce Johnny Kovacevic marně stíhal dvojici unikajících soupeřů. Už se zdálo, že vše zůstane na brankáři Jakeu Allenovi. 

V tu chvíli se ale zjevil bekčekující slovenský mladík, který už zpomalujícího Kovacevice zezadu postrčil tak, že kanadský bek dokázal nataženou holí zblokovat přihrávku napříč brankovištěm.

Flames jsou zatím pro Slafkovského celkem oblíbený soupeř. „Myslím, že já a Jack (spoluhráč Evans) hrajeme proti Calgary rádi. Už minule se mu proti nim dařilo, i já jsem dal gól. Možná bychom s nimi měli hrát častěji,“ vyprávěl dobře naladěný novinářům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud