19. prosince 2022 • 07:00

SESTŘIHY: Chytil se blýskl při demolici Chicaga, bodoval i Hertl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve skvělé jízdě pokračují hokejisté New York Rangers. Tým z Manhattanu v nočním utkání NHL rozstřílel Chicago 7:1 a připsal si sedmou výhru v řadě. Gól a asistenci si při demolici připsal český útočník Filip Chytil. Dva body si rovněž připsal Tomáš Hertl (1+1), na výhru San Jose ale nestačily, Sharks prohráli 2:5 s Calgary. Brankář David Rittich nezabránil prohře Winnipegu 2:3 v Seattlu.



Chytil ve 14. minutě zakončil rychlou kombinaci Adama Foxe s Alexisem Lafrenierem a poslal Rangers do vedení 1:0. Druhý bod v zápase český útočník přidal ještě v první třetině. Ve 20. minutě se dostal do přečíslení tři na dva a připravil pro Kaapa Kakka trefu na 3:0.

V úvodu druhé třetiny Blackhawks snížili, Rangers si ale slibně rozjetý zápas pohlídali a došli si pro vysokou výhru, díky které se posunuli na šesté místo Východní konference. Chicago prohrálo posedmé za sebou a zůstává na chvostu celé NHL.

Tisící společný zápas zhořkl hrajícím legendám Chicaga Jonathanu Toewsovi a Patricku Kaneovi. Hokejová dvojčata, která v letech 2010, 2013 a 2015 dovedla Blackhawks ke třem Stanley Cupům, jsou teprve jedenáctým párem v historii, jenž na 1000 společných duelů dosáhl.

„V naší aktuální situaci se to těžko hodnotí. Sráží nás zbytečné chyby, po kterých se nedokážeme dostat zpět do hry. Je to jako sněhová koule, která se valí z kopce a nejde zastavit. Nepovedené výkony a špatné výsledky se odrážejí i na našem herním sebevědomí, musíme se z toho dostat jako tým,“ řekl Toews.

Sérii pěti porážek prolomili hokejisté Calgary, kteří vyhráli na ledě San Jose 5:2. Výhru Flames řídil Elias Lindholm, jenž vstřelil dva góly a přidal asistenci. Obě branky vtěsnal do prvních 35 sekund třetí třetiny, kdy nejprve v 16. sekundě využil přesilovku při Hertlově vyloučení a vzápětí zvýšil na 4:1.

Hertl se podílel na obou trefách Sharks. Pražský rodák v první třetině asistoval u vyrovnávací branky na 1:1 a ve třetím dějství jedenáctým gólem v sezoně snížil na 2:5. Více toho Sharks nestihli a prohráli podruhé za sebou.

Z výhry se neradoval ani Winnipeg, v jehož brance se posedmé v sezoně objevil David Rittich. Český gólman v Seattlu inkasoval tři góly z 34 střel a neodvrátil prohru 2:3. Jets podlehli nejmladšímu týmu NHL poprvé v historii a v Západní konferenci zůstávají třetí, Kraken se posunul na šestou pozici.

Hokejisté Caroliny nastoupili ke druhému zápasu během 22 hodin a i přes počáteční tlak Pittsburghu potvrdili, že jim zhuštěný program nedělá problémy. Ve třetí třetině otočili nepříznivé skóre, vyhráli 3:2 a radovali se v devátém z posledních deseti zápasů. Hurricanes bodovali pojedenácté v řadě a v tabulce Východní konference se posunuli na třetí místo.

„V prvních deseti minutách jsme jen přežívali, ale poté jsme se dostali do hry a dokázali jsme chytit potřebný rytmus. Není jednoduché hrát dva zápasy ve dvou dnech, ale kluci to opět zvládli výborně,“ řekl trenér Hurricanes Rod Brind'Amour.

V Západní konferenci stoupá tabulkou Minnesota, která porazila Ottawu 4:2 a vyhrála již popáté za sebou. Se třemi body za gól a dvě asistence patřil ke strůjcům vítězství nejproduktivnější hráč týmu Kirill Kaprizov.

Góly

Domácí: 08:19. Kaprizov, 21:34. Zuccarello, 29:27. Spurgeon, 59:35. F. Gaudreau

Hosté: 44:58. Kastelic, 58:20. Giroux

Sestavy

Domácí: Gustavsson (M. Fleury) – Middleton, Spurgeon (C), Brodin, Dumba (A), Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Zuccarello – Boldy, F. Gaudreau, Hartman – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Shaw, Dewar, Reaves.

Hosté: A. Forsberg (Talbot) – Chabot (A), Zajcev, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – B. Tkachuk (C), Brassard, Giroux (A) – DeBrincat, Pinto, Batherson – Kelly, Chartier, Gambrell – Motte, Kastelic, Watson.

Rozhodčí

Schrader, McCauley – Gibbons, Marquis

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18 213 diváků

Góly

Domácí: 23:25. Stepan, 48:17. Skjei, 53:33. J. Staal

Hosté: 32:20. Rakell, 45:03. McGinn

Sestavy

Domácí: Kočetkov (Raanta) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – A. Svečnikov, Stastny, Nečas – Teräväinen, Kotkaniemi, Jarvis – Martinook (A), J. Staal (C), Fast – Noesen, Drury, Stepan.

Hosté: DeSmith (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Dumoulin, Rutta, P. Joseph, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Heinen, Malkin (A), Rust – McGinn, Carter, Kapanen – Poehling, Blueger, Archibald.

Rozhodčí

McIsaac, Hebert – Flemington, Barton.

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 117 diváků

Góly

Domácí: 21:33. Kurashev

Hosté: 13:04. Chytil, 16:55. Panarin, 19:03. Kakko, 30:28. Trouba, 39:44. Trocheck, 48:56. Kravcov, 53:37. Schneider

Sestavy

Domácí: A. Söderblom (Mrázek) – Set. Jones (A), McCabe, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Entwistle, Dickinson, Athanasiou – R. Johnson, Khaira, Blackwell.

Hosté: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, Harpur – Goodrow (A), Zibanejad (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Vesey, Trocheck, Kreider – Kravcov, Brodzinski, Blais.

Rozhodčí

Luxmore, Kozari – Kovachik, Galloway

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

17 365 diváků

Góly

Domácí: 28:43. Eberle, 40:16. Donato, 55:33. McCann

Hosté: 08:26. Scheifele, 32:41. Dubois

Sestavy

Domácí: Grubauer – A. Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle, Beniers, McCann – Bjorkstrand, Wennberg, Schwartz – Burakovsky, Gourde, Donato – B. Tanev, Geekie, Sprong.

Hosté: Rittich (Hellebuyck) – Morrissey, DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Capobianco – Perfetti, Scheifele, Kuhlman – Connor, Dubois, Gagner – Barron, Lowry, Harkins – D. Gustafsson, Stenlund, Jonsson Fjällby.

Rozhodčí

Furlatt, Syvret – McNamara, Murray

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Góly

Domácí: 11:11. Meier, 47:56. Hertl

Hosté: 07:13. Toffoli, 26:01. Lucic, 40:16. E. Lindholm, 40:35. E. Lindholm, 42:10. Dubé

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Reimer) – Megna, E. Karlsson (A), Vlasic, Benning, Harrington, Šimek – Meier, Hertl (A), Labanc – Bonino, Couture (C), Barabanov – Nieto, Sturm, J. Svečnikov – Gadjovich, Lorentz, Gregor.

Hosté: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Weegar, Mackey, Mi. Stone, Gilbert – Huberdeau (A), Kadri, Mangiapane – Dubé, E. Lindholm (A), Toffoli – Ružička, Backlund (A), Coleman – Lucic, Lewis.

Rozhodčí

Brenk, Chmielewski – Knorr, Jackson

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

14 207 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud