27. dubna 2023 • 06:34

SESTŘIHY NHL: Pastrňák bez bodu, Florida snížila. Seattle jde do vedení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Bostonu na vlastním ledě podlehli Floridě 3:4 v prodloužení a nevyužili první postupový mečbol. V 67. minutě rozhodl o výhře Panthers Matthew Tkachuk. Padlo také Colorado. Obhájci Stanley Cupu podlehli Seattlu 2:3 a stejným poměrem ztrácí i v sérii.



Boston v pátém zápase série mohl stvrdit postup do konferenčního semifinále, v průběhu duelu však ani jednou nevedl. Bruins dokázali srovnat na 1:1, 2:2 i 3:3, v prodloužení ale po chybě brankáře Linuse Ullmarka v rozehrávce rozhodl o výhře Panthers Tkachuk.

V sestavě Bruins se objevili čtyři Češi, ani jeden z nich však nebodoval. David Pastrňák vyšel naprázdno podruhé za sebou a v play off zůstává na dvou bodech. Nejproduktivnějším českým hokejistou ve vyřazovacích bojích tak zůstává Pavel Zacha, jenž v pěti zápasech nasbíral čtyři asistence. K druhé výhře Panthers v sérii sedmi hity přispěl Radko Gudas.

Colorado v pátém zápase série se Settlem padlo 2:3 a dostalo se na hranu vyřazení. Obhájcům titulu k výhře nestačily ani dva body Nathana MacKinnona. Rozdílovou branku vstřelil v úvodu třetí třetiny Yanni Gourde. Brankář Pavel Francouz i v pátém zápase série zůstal pouze na střídačce.

Boston - Florida

Góly

Domácí: 22:27. Marchand, 44:33. Bergeron, 49:16. Hall

Hosté: 08:26. Duclair, 38:52. Bennett, 45:14. Reinhart, 66:05. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Lindholm, Carlo, Forbort, Orlov – Bertuzzi, Bergeron, Pastrňák – Marchand, Coyle, N. Foligno – Hall, Zacha, DeBrusk – Lauko, Nosek, Hathaway.

Hosté: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad, M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Verhaeghe, Barkov, Duclair – Cousins, Bennett, Tkachuk – Luostarinen, Lundell, Reinhart – White, E. Staal, Dalpe.

Rozhodčí

L'Ecuyer, McCauley – Pancich, Smith

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Colorado - Seattle

Góly

Domácí: 27:55. MacKinnon, 56:23. Rodrigues

Hosté: 26:35. Geekie, 29:59. Kartye, 41:40. Gourde

Sestavy

Domácí: Georgijev (Francouz) – Toews, Girard, J. Johnson, Byram, Manson, E. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Rodrigues – Nieto, Compher, Rantanen (A) – Meyers, Eller, Malgin – Cogliano, Newhook, O'Connor.

Hosté: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – Kartye, Beniers, Eberle – Schwartz (A), Wennberg, Geekie – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – Tanev, Donato, Sprong.

Rozhodčí

O'Rourke, Luxmore – Mills, Alphonso

Stadion

Ball Arena, Denver

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud