8. května 2023 • 07:10

SESTŘIHY NHL: Devils smázli Carolinu. Vaněček má asistenci, pomohl i Gudas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Palát přispěl ve 2. kole play off NHL gólem a asistencí k výhře hokejistů New Jersey 8:4 nad Carolinou. Devils snížili stav série na 1:2 a k prvnímu bodu pomohl Vítek Vaněček 26 zákroky a asistencí. Florida i díky přihrávce Radko Gudase zdolala Toronto 3:2 v prodloužení, vede 3:0 na zápasy a dělí ji jedna výhra od postupu od finále Východní konference. V dresu poražených připravil jednu branku David Kämpf. Seattle roznesl Dallas 7:2 a vede v sérii 2:1.



New Jersey přežilo v úvodu utkání za bezgólového stavu šanci Martina Nečase, který trefil břevno, a poté spustilo kanonádu. Devils zvýšili ve 21. minutě už na 4:0 z protiútoku, který založil Palát nahozením puku do pásma a z dohrávané akce se prosadil důrazný Nico Hischier. Český útočník se podruhé zapsal do statistik v přesilové hře, když střelou bez přípravy z pravého kruhu uzavřel v 51. minutě skóre.

Vaněček v úvodních dvou zápasech střídal v průběhu hry Akiru Schmida, tentokrát dostal poprvé v sérii důvěru chytat od začátku. Za inkasované góly nemohl. Carolina jej překonala dokone třikrát při vlastním oslabení: ve dvou případech z úniku a jednou z trestného střílení. Český gólman si připsal i asistenci, když za brankou ztlumil nahozený puk pro Johna Marina a po jeho přihrávce upravil z brejku Miles Wood na 6:2.

Hlavním hrdinou New Jersey se ale stal Jack Hughes, který vstřelil dvě branky a další dvě připravil.

Toronto vedlo 1:0 a 2:1. Skóre otevřel z přečíslení dva na jednoho Sam Lafferty, jemuž předložil puk do gólové pozice Kämpf. Druhý gól kanadského klubu vstřelil Erik Gustafsson. Florida vyrovnala trefami Anthonyho Duclaira a Cartera Verhaegheho, od jehož výstroje se odrazila do branky střela Gudase od modré čáry. Zápas rozhodl Sam Reinhart v čase 63:02.

Seattle rozhodl ve druhé třetině, ve které gólovou smrští zlomil bezbrankový stav a ovládl ji v poměru 5:1. Krakeni, kteří hrají play off poprvé v klubové historii, se mohli opět opřít o týmový výkon a o všechny trefy se postaralo sedm různých střelců. Na straně poražených byl Radek Faksa jedním ze čtyř hráčů, který neskončil v záporných číslech ve statistice +/-.

Góly

Domácí: 05:58. Meier, 10:55. J. Hughes, 12:31. M. McLeod, 20:53. Hischier, 25:33. Severson, 43:08. Wood, 45:17. J. Hughes, 50:47. Palát

Hosté: 22:01. S. Aho II, 32:18. Martinook, 47:21. J. Staal, 48:14. Jarvis

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, L. Hughes, Severson, Bahl, Marino, B. Smith – Palát (A), Hischier (C), Bratt – Meier, J. Hughes (A), Mercer – Haula, Boqvist, Tatar – Wood, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Andersen (23. Kočetkov) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Gostisbehere, Chatfield – Noesen, S. Aho II, Jarvis – Martinook (A), Kotkaniemi, Fast – Drury, J. Staal (C), Nečas – Stepan, Stastny, Puljujärvi.

Rozhodčí

McIsaac, Dwyer, Brenk – Cormier, Berg

Stadion

Prudential Center, Newark

Góly

Domácí: 22:36. Duclair, 32:28. Verhaeghe, 63:02. Reinhart

Hosté: 02:26. Lafferty, 27:32. E. Gustafsson

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Dalpe, E. Staal, White.

Hosté: Samsonov (21. Woll) – Schenn, Rielly (A), Brodie, McCabe, Holl, E. Gustafsson, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Nylander, Tavares (C), Järnkrok – Acciari, O'Reilly, Kerfoot – Kämpf, Lafferty.

Rozhodčí

McCauley, O'Rourke – Murray, Cherrey

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

19 911 diváků

Góly

Domácí: 22:10. Eberle, 23:36. Wennberg, 26:30. Soucy, 28:22. Beniers, 39:22. Tolvanen, 41:49. Gourde, 57:30. Schultz

Hosté: 32:40. Marchment, 47:00. Hakanpää

Sestavy

Domácí: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Schultz, Soucy – Kartye, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Geekie – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Tanev, Donato, Sprong.

Hosté: Oettinger (41. Wedgewood) – Suter, Heiskanen, Lindell, Hakanpää, C. Miller, Harley – J. Robertson, Hintz, Seguin – Marchment, Domi, Pavelski – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Faksa, Glendening, Dellandrea.

Rozhodčí

Rooney, Skilliter – Brisebois, Mills

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud