28. května 2023 • 06:40

SESTŘIH: Dallas ještě nepustil Vegas do finále, rozhodl Dellandrea

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dallasu zvítězili ve Vegas 4:2 a druhou výhrou za sebou snížili stav finále Západní konference NHL na 2:3. První hvězdou zápasu se stal hostující útočník Ty Dellandrea, který ve třetí třetině zlomil během 87 sekund dvěma góly nerozhodný výsledek 2:2.



Vegas vedl 1:0 a 2:1. Skóre otevřel Ivan Barbašev, který se natlačil ve 14. minutě z pravé strany před branku a forhendovou kličkou překonal Jakea Oettingera. Druhý gól domácích dal na začátku druhé třetiny Chandler Stephenson střelou z levého kruhu.

Dallas odpověděl v obou případech velmi rychle. Luke Glendening vyrovnal na 1:1 tečí střely Thomase Harleyho od modré čáry. V prostřední třetině smazal manko dorážkou Jason Robertson, který skóroval v sérii už popáté.

Nečekaným hrdinou se stal Dellandrea, který se v úvodních dvou zápasech ve Vegas nevešel do sestavy. Skóre překlopil v 51. minutě na stranu Dallasu střelou z pravého kruhu i s přispěním teče bránícího Alexe Pietrangela. O chvíli později pojistil výhru zakončením z předbrankového prostoru.

Z vítězství se radoval i Radek Faksa, který na ledě strávil patnáct minut a připsal do do statistiky +/- jeden kladný bod.

Góly

Domácí: 13:36. Barbašev, 23:20. Stephenson

Hosté: 15:24. Glendening, 25:29. J. Robertson, 50:35. Dellandrea, 52:02. Dellandrea

Sestavy

Domácí: Hill (Quick) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – R. Smith (A), Karlsson, N. Roy – Amadio, Stephenson, Stone (C) – Carrier, Howden, Kolesar.

Hosté: Oettinger (Wedgewood) – Suter, Heiskanen (A), Harley, Hanley, Lindell, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Marchment, W. Johnston, Seguin – Kiviranta, Domi, Dellandrea – F. Olofsson, Faksa, Glendening.

Rozhodčí

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 546 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud