6. června 2023 • 06:35

SESTŘIH: Vegas - Florida 7:2. Druhý pád Panthers, Gudas po hitu nedohrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Město hazardu uhájeno v boji o Stanley Cup. Hokejisté Las Vegas ve druhém finále play off NHL porazili Floridu 7:2 a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Dvěma góly a jednou asistencí řídil výhru Golden Knights Jonathan Marchessault. Dvě trefy obstaral také útočník Brett Howden. Český obránce Panthers Radko Gudas po tvrdém hitu Ivana Barbaševa utkání nedohrál.



Las Vegas svůj gólový příděl rozdělilo do všech tří třetin. Jako první se v osmé minutě v přesilové hře prosadil nejlepší střelec týmu v play off Marchessault. Dvě minuty před první sirénou zvýšil na 2:0 obránce Alec Martinez, jenž vstřelil svou první branku v probíhajících vyřazovacích bojích.

Ve druhé třetině dali Golden Knights dva góly během sedmi minut a v čase 27:10 vyhnali z branky Sergeje Bobrovského. Ruský brankář ve finále zatím marně hledá pohodu ze semifinálové série proti Carolině. Zatímco proti Hurricanes branku zavřel a chytal s úspěšností přesahující 96,5 procenta, v dosavadním průběhu finále se trápí. Ze 46 střel inkasoval osm branek a jeho úspěšnost nesahá ani k 83 procentům.

Na rozdíl tři gólů zvýšil Nicolas Roy a čtvrtou trefu Vegas přidal Howden. V té době již na hřišti chyběl Gudas, kterého v první třetině tvrdým zákrokem ramenem vyřadil ze hry Barbašev. Český bek před nuceným odstoupením odehrál dvě minuty a 11 sekund a za svůj krátký pobyt na ledě stihl rozdat dva hity.

Florida po 14 vteřinách hry ve třetí části snížila na 1:4, z kontaktní branky se však radovala jen pár minut. Marchessault druhou trefou v zápase zvýšil na 5:1 a v čase 50:33 přidal pojistku Mike Amadio. Marchessault prodloužil svou bodovou sérii na sedm zápasů, čímž vyrovnal klubové maximum v play off. V posledních 12 zápasech dal dvaatřicetiletý kanadský forvard 12 branek a je druhým nejlepším střelcem probíhajících bojů o Stanley Cup.

Nejproduktivnější hráč Panthers Matthew Tkachuk v 53. minutě svým prvním finálovým gólem zkorigoval skóre, poslední slovo ale měli domácí. Divoký zápas uzavřel svou druhou brankou v zápase Howden.

Golden Knights po dvou jednoznačných výhrách nakročili k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii. Florida se pokusí zdramatizovat finálovou sérii na domácím ledě, kde bude série v noci ze čtvrtka na pátek pokračovat třetím zápasem.

Góly

Domácí: 07:05. Marchessault, 17:59. Martinez, 22:59. N. Roy, 27:10. Howden, 42:10. Marchessault, 50:33. Amadio, 57:52. Howden

Hosté: 40:14. Lundell, 52:46. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Hill (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, Karlsson, R. Smith (A) – Kolesar, N. Roy, Carrier.

Hosté: Bobrovskij (28. Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura, Fitzgerald – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Lomberg – Dalpe, E. Staal, White.

Rozhodčí

Kozari, Rooney – Murchison, Kovachik

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Vegas Golden Knights Vše o klubu ZDE

Florida Panthers Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud