27. června 2023 • 06:58

McDavid králem galavečeru NHL, bral čtyři ceny. Pastrňák bez trofeje

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Connor McDavid z Edmontonu ovládl slavnostní předávání cen NHL uplynulé sezony. Kapitán Oilers získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže v hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů i Ted Lindsay Award pro nejužitečnější hráče dle samotných hokejistů. Šestadvacetiletá hvězda převzala i Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.



Mezi trojici finalistů na Hart Trophy a Ted Lindsay Award se prosadil i útočník David Pastrňák z Bostonu, kterého novináři zvolili druhým nejlepším hráčem kanadsko-americké soutěže. Český reprezentant získal 1053 bodů, o 898 méně než McDavid.

Na galavečeru NHL, který předcházel draftu, uspěli další zástupci Bostonu. Cenu pro nejlepšího trenéra získal Jim Montgomery, který dovedl Bruins k rekordnímu počtu vítězství v základní části soutěže. Nejlepším brankářem byl zvolen Linus Ullmark a kapitán týmu Patrice Bergeron vyhrál již pošesté v kariéře Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka.

Nejlepším obráncem byl zvolen Erik Karlsson ze San Jose, který tak potřetí v kariéře převzal Norris Trophy. Švédský bek se společně s Pastrňákem dostal i do užšího výběru na Ted Lindsay Award.

Cenu pro nejlepšího nováčka převzal útočník Matty Beniers ze Seattlu, cenu Marka Messiera pro pro vůdčí osobnost získal Steven Stamkos z Tampy a Lady Byng Trophy pro hokejového gentlemana převzal podruhé v kariéře Anže Kopitar z Los Angeles.

Přehled vítězů individuálních cen hokejové NHL v sezoně 2022/23:

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč podle Asociace profesionálních hokejových novinářů): Connor McDavid (Edmonton).

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč podle členů Hráčské asociace NHLPA): Connor McDavid (Edmonton).

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Linus Ullmark (Boston).

James Norris Memorial Trophy (nejlepší obránce): Erik Karlsson (San Jose).

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Matty Beniers (Seattle).

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Patrice Bergeron (Boston).

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Jim Montgomery (Boston).

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): Anže Kopitar (Los Angeles).

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Kris Letang (Pittsburgh).

Mark Messier Leadership Award (pro vůdčí osobnost): Steven Stamkos (Tampa).

King Clancy Trophy (za vůdčí schopnosti a humanitární činnost): Mikael Backlund (Calgary).

Willie O'Ree Community Hero Award (pozitivní vliv na komunitu, kulturu či společnost skrze hokej): Jason McCrimmon a Dean Smith.

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Connor McDavid (Edmonton).

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Connor McDavid (Edmonton).

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Linus Ullmark a Jeremy Swayman (Boston).

První All Star tým: Linus Ullmark (Boston) - Erik Karlsson (San Jose), Adam Fox (NY Rangers) - David Pastrňák (Boston), Connor McDavid (Edmonton), Jason Robertson (Dallas).

Druhý All Star tým: Ilja Sorokin (NY Islanders) - Cale Makar (Colorado), Hampus Lindholm (Boston) - Matthew Tkachuk (Florida), Leon Draisaitl (Edmonton), Artěmij Panarin (NY Rangers).

All Star tým nováčků: Stuart Skinner (Edmonton) - Owen Power (Buffalo), Jake Sanderson (Ottawa) - Matty Beniers (Seattle), Wyatt Johnston (Dallas), Matias Maccelli (Arizona).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud