30. září 2023 • 09:54

Pastrňák už pálí! Dal dva góly, Lauko se popral, mezi hvězdami také Vladař

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák vstřelil ve svém prvním letošním přípravném utkání NHL dva góly a stal se první hvězdou zápasu, ale neodvrátil prohru Bostonu 3:4 po nájezdech s Philadelphií. Český kanonýr, jemuž u jedné branky asistoval Pavel Zacha, se neprosadil v penaltovém rozstřelu. Daniel Vladař držel až do 59. minuty čisté konto, s Calgary nakonec podlehl Edmontonu 1:2 v prodloužení. Český gólman, který kryl 26 střel, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.



Pastrňák vyrovnal na 1:1 a 2:2. Nejdříve se prosadil v přesilové hře z levého kruhu, při druhé akci vystihl na útočné modré čáře přihrávku a únik zakončil střelou nad lapačku. V penaltovém rozstřelu opět vsadil na jednoduchost, ale brankáře Cala Petersona střelou švihem nepřekonal.

Pastrňák svými trefami napravil předchozí zaváhání. U první branky Philadelphie nezpracoval přihrávku Kevina Shattenkirka, puku se zmocnil v oblasti červené čáry Joel Farabee, který z kontru otevřel skóre. Gól na 2:1 vstřelil v přesilové hře Ryan Poehling při vyloučení Pastrňáka.

Boston zápas otočil trefou Frederica Bruneta, ale Bobby Brink na začátku třetí třetiny vyrovnal a rozhodl i nájezdy. V sestavě poražených nastupoval z českých hráčů ještě Jakub Lauko, který se v polovině zápasu popral s Louisem Belpediem. Oba si rozdali pár ran, než Lauko ztratil rovnováhu a spadl na led.

Calgary mělo i smůlu. Gól Mikaela Backlunda v 58. minutě na 2:0 rozhodčí po trenérské výzvě odvolali kvůli nedovolenému bránění a Yegor Šarangovič skóroval krátce po vypršení třetí třetiny. Platila tak jen branka Eliase Lindholma a v závěru vyrovnal v přesilové hře Dylan Holloway z levého kruhu. V prodloužení překonal Vladaře z úniku Brad Malone bekhendovou kličkou.

Jiří Smejkal málem bodoval i ve třetím utkání v přípravě. Ke dvěma přihrávkám mohl přidat gól, který ale rozhodčí neuznali kvůli přihrávce rukou. Ottawa zdolala Winnipeg 3:1 i bez příspěvku českého útočníka, který v zápase dostal hodně prostoru i v přesilových hrách (3:23). Na straně poražených odehrál téměř 17 minut Kristian Reichel a v závěru zahodil šanci, ze které mohl vyrovnat na 2:2.

Tampa Bay porazila Carolinu 4:0. Hlavní hrdina Jonas Johansson zlikvidoval všech 42 střel včetně pěti pokusů Martina Nečase. Dvěma góly podpořil výhru Anthony Cirelli, který se jednou prosadil v oslabení při vyloučení Gabriela Szturce.

Čeští hráči zasáhli ještě do utkání Montrealu s Torontem, které vyhrálo na ledě soupeře 2:1. Domácí Jan Myšák odehrál téměř 14 minut, hodně času dostal i v přesilové hře (3:49), ale neprosadil se. Na opačně straně nastupoval David Kämpf, i díky jeho práci Maple Leafs neinkasovali v žádném z šesti oslabení.

Gólman Jiří Patera sledoval jen ze střídačky výkon Logana Thompsona, který čelil pouhým deseti střelám a dovedl Vegas k výhře 3:1 nad Arizonou. Obhájce Stanleyova poháru zvítězil v přípravě poprvé.

Lukáš Dostál se minule blýskl proti San Jose 47 zákroky. Tentokrát ale nebyl ani mezi náhradníky Anaheimu, který prohrál s Los Angeles 3:4 a navíc přišel o brankářskou jedničku. John Gibson odstoupil z utkání kvůli problémům v horní části těla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud