2. října 2023 • 09:29

Příprava NHL: Smejkal si v Ottawě říká o místo. Trefili se Blümel i Jeník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Jiří Smejkal pomohl gólem a asistencí hokejistům Ottawy k výhře 4:2 nad Floridou. V nedělním programu přípravných zápasů před NHL se prosadil také Jan Jeník, jeho branka ale Arizoně k vítězství nestačila. Coyotes s Karlem Vejmelkou v brance podlehli Anaheimu, za který odchytal celý zápas Lukáš Dostál, 4:5. Prohru Dallasu s Coloradem 3:4 v prodloužení neodvrátil ani gól Matěje Blümela.



Smejkal za Ottawu odehrál čtvrtý přípravný zápas a dal svůj první gól. Český reprezentant v 15. minutě duelu proti Floridě převzal na levém kruhu pro vhazování křižnou nahrávku Drakea Bathersona a přesnou střelou nad beton gólmana Spencera Knighta srovnal na 1:1.

V úvodu druhé třetiny rodák z Českých Budějovic přidal asistenci u branky Robyho Järventieho a poprvé v dresu Ottawy zaznamenal v jednom zápase dva kanadské body. Dokonce čtyřikrát se při výhře 4:2 zapsal do statistik Batherson. Kanadský křídelník připravil úvodní tři góly Ottawy a v závěru pečetil vítězství svého týmu trefou do prázdné branky.

Hokejisté Arizony nevydařenou přípravu nevylepšili ani proti Anaheimu. Coyotes ještě na začátku poslední minuty základní hrací doby vedli 4:3, Ducks ale dvěma góly během 19 sekund skóre otočili a vyhráli čtvrtý z pěti přípravných zápasů. Arizona ze sedmi duelů zvládla pouze dva.

Duel příliš nevyšel českým brankářům. Vejmelka v brance Arizony inkasoval pět branek z 22 střel a úspěšnost zákroků měl pouze 77,3 procenta. Dostál kryl o sedm pokusů více, ani tak se nedokázal dostat nad devadesátiprocentní hranici a zápas zakončil s úspěšností lehce pod 86 procenty.

Jednu ze střel, kterou brněnský rodák nedokázal zlikvidovat, vyslal Jeník. Český útočník v 19. minutě nachytal Dostála pokusem téměř z brankové čáry a poslal Arizonu do vedení 3:1. Třiadvacetiletý forvard se v přípravě prosadil poprvé.

Čtvrtý bod ve čtvrtém přípravném zápase zaznamenal útočník Dallasu Matěj Blümel. Bývalý hráč extraligových Pardubic v 58. minutě duelu s Coloradem dotlačil puk za brankáře Alexandra Georgijeva a snížil na 2:3. Dallas v závěru dokázal zásluhou Nilse Lundkvista srovnat, ale v prodloužení inkasoval z hole Oskara Olaussona a poprvé v přípravě prohrál.

Detroit deklasoval Chicago 6:1 a zvládl třetí ze čtyř zápasů. Jednička draftu Connor Bedard vyslal na brankáře Jamese Reimera a Alexe Lyona čtyři střely, ani jedna se ale neujala.

Přípravné zápasy před NHL

Ottawa - Florida (v Sydney) 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 15. Smejkal, 21. Jarventie (Smejkal), 57. Kelly, 59. Batherson - 9. a 51. Lundell.

Arizona - Anaheim (v Palm Desert) 4:5 (3:2, 1:1, 0:2)
Branky: 11. Carcone, 18. Sanford, 19. Jeník, 36. Guenther - 13. a 20. Strome, 32. Groulx, 60. Terry, 60. Hagg. Karel Vejmelka za Arizonu odchytal celý zápas, inkasoval pět branek z 22 střel a úspěšnost zákroků měl 77,3 procenta. Lukáš Dostál za Anaheim odchytal celý zápas, inkasoval čtyři branky z 28 střel a úspěšnost zákroků měl 85,7 procenta.

Detroit - Chicago 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Branky: 12. a 28. Rasmussen, 3. Sprong, 24. Söderblom, 25. Tuomisto, 47. Compher - 46. Crevier.

Colorado - Dallas 4:3 v prodl. (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Branky: 2. Tufte, 25. Toews, 40. Olofsson, 65. Olausson - 22. Caamano, 58. Blümel, 60. Lundkvist.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud