5. října 2023 • 09:10

Tři body Paláta v přípravě! Asistoval i gólman Vladař, ale byl pod palbou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Ondřej Palát se asistencemi podílel na třech gólech ve středečním přípravném utkání na NHL a hokejisté New Jersey porazili New York Rangers 5:2. K výhře přispěl 19 zákroky Vítek Vaněček. Další český gólman Daniel Vladař si připsal asistenci, ale také pustil sedm branek ze 44 střel při debaklu Calgary 2:7 v Edmontonu. Filip Hronek přihrál na jediný gól Vancouveru, který podlehl Seattlu 1:2.



New Jersey vstřelilo první dvě branky zápasu v osmé minutě během 36 sekund. U obou si připsal druhou asistenci Palát. Při prvním gólu vybojoval v přesilové hře u mantinelu puk a jeho práci zúročil Jesper Bratt, který skóroval v přípravě popáté. Vzápětí se český útočník zapojil do kombinace, kterou zakončil Luke Hughes.

Rangers snížili v prostřední třetině na 1:2 a 2:3. Vaněčka překonali Will Cuylle z dorážky a Adam Fox v přesilové hře pět na tři. Devils kontrovali pokaždé v početní převaze - prosadili se Dawson Mercer a Jack Hughes, u jehož trefy si připsal opět druhou asistenci Palát. Konečný výsledek stanovil Nico Hischier při hře hostů bez gólmana. V dresu vítězů odehrál patnáct minut i Tomáš Nosek.

Calgary smazalo v úvodní třetině dvoubrankovou ztrátu a přihrávku u kontaktního gólu si připsal Vladař. Český gólman zpracoval nahozený kotouč pro Nikitu Zadorova, který skóroval ze sóla přes celé kluziště. Edmonton rozhodl třemi góly v prostřední třetině a v 52. minutě potrestal Evander Kane špatnou Vladařovu rozehrávku brankou na 6:2. Na kanonádě Oilers se podíleli zejména Connor McDavid (1+3) a Connor Brown (2+1).

V útoku Calgary vyšel naprázdno Adam Klapka, ale ve statistice +/- skončil i přes hrozivé skóre na nule. Odehrál téměř dvanáct minut a dostal šanci i v přesilové hře. V zápase dvakrát vystřelil na branku a připsal si druhý nejvyšší počet srážek z týmu (3).

Hronek přihrál na gól Carsonu Soucymu, který v polovině zápasu vyrovnal na 1:1. V dalším průběhu už padla jen jedna branka, o výhře Seattlu rozhodl v 53. minutě Eeli Tolvanen.

Pittsburgh s dvěma českými hráči v sestavě podlehl doma Detroitu 1:2. Libor Hájek, který po konci v Rangers bojuje o místo v Penguins, odehrál téměř devatenáct minut. Český bek si připsal v zápase ze všech hráčů v týmu nejvíce srážek (3). Jeho spoluhráč Radim Zohorna strávil na ledě podobný čas, z toho pět minut dokonce v přesilové hře, ale na branku vystřelil jen jednou a nebodoval.

Pittsburgh vedl trefou Xaviera Ouelleta, Detroit otočil skóre brankami Daniela Spronga a Simona Edvinssona.

Ve zbývajícím utkání porazil Columbus na svém ledě Buffalo 5:3. Vítězný gól dal ve 49. minutě Adam Fantilli, trojka posledního draftu. Za domácí plnil roli brankářské dvojky Pavel Čajan. Na straně hostů vyšel naprázdno Lukáš Rousek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud