23. října 2023 • 06:45

Pastrňák poprvé bez bodu, Bruins ale dál válí. Vladař dostal šest gólů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Pastrňák poprvé v ročníku NHL vyšel bodově naprázdno. Bruins i bez příspěvku svého nejlepšího střelce porazili Anaheim 3:1 a zůstávají stoprocentní. Brankář Daniel Vladař v zápase proti Detroitu inkasoval šest branek a neodvrátil prohru Calgary 2:6.



V utkání Bostonu s Anaheimem se na úvodní branku čekalo až do třetí třetiny. Ve 46. minutě poslal Anaheim do vedení Mason McTavish. Bruins však ztrátu rychle smazali. V čase 46:29 svou první brankou v NHL srovnal Matthew Poitras.

Neuběhly ani čtyři minuty a devatenáctiletý centr druhé útočné formace Bostonu se prosadil podruhé. Za brankáře Johna Gibsona dorazil pokus Jakea DeBruska a vylepšil svou bilanci v NHL na dvě branky a jednu asistenci.

Konečnou podobu výsledku dal kapitán hostů Brad Marchand, který trefil prázdnou branku Ducks a pojistil Bostonnu pátou výhru v sezoně. České trio Pastrňák, Pavel Zacha, Jakub Lauko v utkání nebodovalo. Neprosadil se ani obránce Anaheimu Radko Gudas.

Vladař naskočil do druhého zápasu v sezoně. Zatímco v prvním duelu pomohl Calgary k výhře 4:3 nad Buffalem, druhý start mu příliš nevyšel. Na ledě Detroitu inkasoval šest branek z 30 střel a zápas zakončil s osmdesátiprocentní úspěšností zásahů.

Hned třikrát českého brankáře překonal Alex DeBrincat. Americký forvard vstřelil první hattrick od sezony 2018/2019 a zažil pátý třígólový večer v NHL. Útočník, který do Detroitu přišel před sezonou z Ottawy výměnou za Dominika Kubalíka, Donovana Sebranga a dva výběry v draftu dal v úvodních šesti zápasech osm branek a vládne ligovým střelcům.

Red Wings vyhráli popáté za sebou a v tabulce Východní konference drží druhou příčku za Bostonem. Calgary je na Západě s bilancí dvou výher a čtyř proher desáté.

Góly

Domácí: 01:59. DeBrincat, 09:44. Veleno, 22:00. Larkin, 33:33. DeBrincat, 43:07. Walman, 43:44. DeBrincat

Hosté: 32:12. Mangiapane, 38:34. Šarangovič

Sestavy

Domácí: Reimer (Husso) – Seider, Walman, Petry, Chiarot, Gostisbehere, Holl, Määttä – Raymond, Larkin, DeBrincat – Copp, Compher, Rasmussen – Sprong, Veleno, Perron – Fischer, Czarnik.

Hosté: Vladař (Markström) – Hanifin, C. Tanev, Zadorov, Weegar, Gilbert, Oesterle – Ružička, E. Lindholm, Coronato – Huberdeau, Kadri, Dubé – Coleman, Backlund, Mangiapane – Greer, Šarangovič, Duehr.

Rozhodčí

Lee, Schrader – Cormier, MacPherson

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

17 626 diváků

Góly

Domácí: 45:05. McTavish

Hosté: 46:29. Poitras, 50:20. Poitras, 57:26. Marchand

Sestavy

Domácí: Gibson (Dostál) – Fowler, Vaakanainen, Mintjukov, Ljubuškin, LaCombe, Gudas – Henrique, Zegras, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Groulx, Silfverberg – R. Johnston, Carrick, Leason.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Mitchell, Shattenkirk – Marchand, Zacha, Pastrňák – DeBrusk, Poitras, Geekie – J. van Riemsdyk, Coyle, Frederic – Lauko, Beecher, P. Brown.

Rozhodčí

Stadion

Honda Center, Anaheim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud