1. listopadu 2023 • 06:40

Hronek už osmou asistencí v sezoně přispěl k výhře, Toronto padlo s Kings

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Hronek přispěl v NHL jednou asistencí k výhře Vancouveru 5:2 nad Nashvillem a na gól přihrál ve čtvrtém utkání v řadě. Český obránce si bod připsal u vítězné trefy hrdiny zápasu Eliase Petterssona, který nasázel hattrick. Bodoval přitom už poosmé z devíti odehraných zápasů, ale na gól v sezoně čeká. Ve druhém utkání úterního programu podlehlo Toronto doma Los Angeles 1:4.



Nashville otočil v 17. minutě během třiceti sekund zápas na 2:1, ale poté vzal osud zápasu do svých rukou Pettersson. Švédský útočník ve druhé třetině vyrovnal švihem z mezikruží a využil za asistence Hronka přesilovou hu střelou z pravého kruhu. Z dorážky zvýšil v úvodu třetího dějství J.T. Miller a výhru zpečetil Pettersson pri risku hostů bez gólmana. Na straně poražených odehrál Ryan O´Reilly tisící zápas v NHL.

Hronek stále čeká na první gól sezony, ale s osmi asistencemi v devíti zápasech je mezi obránci na páté příčce v celé NHL. Více přihrávek nasbíral z beků jen Moritz Seider (9) z Detroitu. Český zadák patří s osmi kladnými body k nejlepším v soutěži i ve statistice +/-, ve které má více bodů jen trojice hráčů včetně Davida Pastrňáka (9).

Los Angeles vyhrálo venku i čtvrtý zápas v sezoně. Už ve 12. minutě vedl brankami Andrease Englunda a Phillipa Danaulta o dva góly. V polovině utkání zvýšil Arthur Kalijev na 3:0. Torontu dala naději trefa Johna Tavarese ve 49. minutě v přesilové hře, ale brzy vrátil hostům třígólový náskok Adrian Kempe. V dresu poražených byl velmi aktivní David Kämpf, který vyslal pět střel, ale první gól sezony nedal. Český útočník má po devíti utkáních na kontě dvě přihrávky.

Góly

Domácí: 48:25. Tavares

Hosté: 06:38. Englund, 11:40. Danault, 29:46. Kaliyev, 52:13. Kempe

Sestavy

Domácí: Woll (Samsonov) – Brodie, Rielly, Liljegren, Giordano, Klingberg, Lagesson – Marner (A), Matthews (A), Järnkrok – Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Domi, Kämpf, Knies – Reaves, Holmberg, Gregor.

Hosté: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí

Rooney, Nicholson – Mills, Apperson

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

18 531 diváků

Góly

Domácí: 13:45. Lafferty, 20:53. E. Pettersson, 36:38. E. Pettersson, 44:11. J. Miller, 57:02. E. Pettersson

Hosté: 16:10. Sissons, 16:40. Fabbro

Sestavy

Domácí: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Beauvillier – Joshua, Lafferty, Höglander.

Hosté: Lankinen (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, McDonagh (A), Barrie, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Evangelista, Novak, Sherwood – Foudy, Sissons, Trenin – Fagemo, Pärssinen, Co. Smith.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Smith, Gibbons

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18 413 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud