2. prosince 2023 • 06:45

Palát dal třetí gól v sezoně, ale výhru má Hertl. Slovenský mladík debutoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Palát neodvrátil v NHL třetím gólem v sezoně prohru hokejistů New Jersey 3:6 se San Jose. Jeho spoluhráč Vítek Vaněček, který byl minule střídán, plnil roli náhradního brankáře. V dresu vítězů si připsal jednu asistenci Tomáš Hertl, další české hráče Filipa Zadinu a Jana Ruttu nepustilo do zápasu zranění. Ve druhém utkání pátečního programu porazil Columbus s Davidem Jiříčkem v sestavě doma Ottawu 4:2.



San Jose dosud prohrálo venku všech deset zápasů s hrůzostrašným skóre 6:42. Během série nedalo v žádném utkání více než jeden gól. V New Jersey ale našlo dva střelce - po dvou brankách nasázeli Jacob MacDonald a Anthony Duclair. Díky jejich přesné mušce Sharks ani jednou neprohrávali a na začátku třetí třetiny vedli 4:2.

V 53. minutě snížil Palát střelou z mezikruží, ale o 40 sekund později zvýšil Mikael Granlund. Při hře New Jersey bez gólmana zpečetil výhru William Eklund po Hertlově asistenci.

„Byli jsme produktivní,“ uvedl kouč San Jose Dave Quinn. Domácí je přestříleli 47:18, ale Sharks podržel Kaapo Kähkönen. „Procházíme si těžkým obdobím, zejména venku. Ale kluci dřou a jsem šťastný, že byli za tvrdou práci odměněni,“ doplnil trenér.

San Jose pokazilo premiéru Šimona Nemce v NHL. Slovenský obránce, který byl loni draftován z druhé pozice, ozdobil debut dvěma přihrávkami. „Cítil jsem se na ledě dobře. Snažil jsem se si tento okamžik užít,“ uvedl Nemec. Nejvíce nervózní se cítil během kolečka, které nováčci krouží osamoceně při nástupu na led. „Ale jinak mi to připadalo jako normální den. Třeba mi to dojde později,“ dodal devatenáctiletý hráč.

Ottawě zajistili dvougólové vedení Claude Giroux a Brady Tkachuk, ale Columbus otočil zápas čtyřmi trefami v rozmezí 15. až 29. minuty. Postupně se prosadili Patrik Laine, Dmitrij Voronkov, Adam Fantilli a Boone Jenner. Hlavním hrdinou zápasu se ale stal brankář Elvis Merzlikins, který zastavil 41 střel včetně čtyř pokusů Dominika Kubalíka.

„Nejsem si jistý, že bychom bez Elvise dosáhli stejného výsledku. Jeho klíčové zákroky celý tým nakoply a dodaly mu sebevědomí,“ řekl trenér Columbusu Pascal Vincent. Ottawa vyslala v zápase o 20 střel více. „Udělali jsme dost dobrých věcí, abychom vyhráli. Srazila nás ale produktivita, zatímco soupeři se povedlo pár tečí. Také nám chybělo, abychom zblokovali nějakou střelu navíc,“ konstatoval trenér Ottawy D.J. Smith.

Góly

Domácí: 14:53. Laine, 15:36. Voronkov, 25:16. Fantilli, 28:54. Jenner

Hosté: 08:43. Giroux, 11:08. B. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Merzļikins (S. Martin) – A. Boqvist, Werenski (A), Jiříček, Provorov, Gudbranson, Bean – K. Johnson, Jenner (C), J. Gaudreau – Laine, Fantilli, Danforth – Marčenko, Voronkov, Činachov – Olivier, Kuraly (A), Texier.

Hosté: Korpisalo (A. Forsberg) – Chychrun, Sanderson, Zub, Chabot, Hamonic, Brännström – Giroux (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Batherson, Stützle (A), M. Joseph – Tarasenko, Chartier, Kubalík – MacEwen, Highmore, Kelly.

Rozhodčí

South, Dunning – Apperson, Brisebois

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

15 552 diváků

Góly

Domácí: 13:21. Mercer, 42:56. J. Hughes, 52:58. Palát

Hosté: 02:10. MacDonald, 22:51. MacDonald, 29:47. Duclair, 45:07. Duclair, 53:38. Granlund, 59:42. Eklund

Sestavy

Domácí: Schmid (Vaněček) – Siegenthaler, Nemec, Bahl, Marino, C. Miller, L. Hughes – Toffoli, J. Hughes (A), Mercer – Palát (A), Hischier (C), Bratt – Holtz, M. McLeod, Meier – Laberge, Lazar, Bastian.

Hosté: Kähkönen (Blackwood) – Ferraro (A), Emberson, Addison, Benning, Ochoťuk, Burroughs – Zetterlund, Granlund, Duclair – Eklund, Hertl (A), Hoffman – MacDonald, Sturm, Labanc – G. Smith, Carpenter, Bailey.

Rozhodčí

McIsaac, Kea – Berg, Shewchyk

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16528 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud