24. prosince 2023 • 06:50

Pastrňák dal 20. gól, ale Boston padl. Lauko se popral, dvě lakrosové trefy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák neodvrátil v NHL dvacátým gólem v sezoně prohru Bostonu 2:3 v Minnesotě. Všichni tři čeští hokejisté ve službách San Jose bodovali ve Vancouveru při porážce 4:7. Tomáš Hertl skóroval, Filip Zadina přihrál na dvě branky a Jan Rutta asistoval u jedné trefy. Martin Nečas přihrál na dva góly Caroliny, která doma podlehla New Yorku Islanders 4:5.



Vítek Vaněček pomohl 22 zákroky k výhře New Jersey 3:2 nad Detroitem. Vegas nestačilo 38 zásahů Jiřího Patery a prohrálo na ledě Floridy 2:4. Lukáš Dostál kryl 19 střel Seattlu při porážce Anaheimu 2:3. Jeho spoluhráč Trevor Zegras ozdobil zápas lakrosovým gólem, který předvedl v sobotu i útočník Chicaga Connor Bedard při prohře 5:7 v St. Louis.

Pastrňák otevřel skóre ve třetí minutě v přesilové hře. Ze svého stanoviště v levém kruhu vypálil bez přípravy přesně ke vzdálenější tyči a v osmé sezoně za sebou překonal hranici dvaceti gólů.

Po následném vhazování po Pastrňákově trefě shodil Jakub Lauko rukavice podruhé během čtyř dní. Opět proti hráči Minnesoty, tentokrát mu byl soupeřem Brandon Duhaime. Oba si během půlminutové pěstní výměny rozdali několik ran, než je rozhodčí rozdělili.

Minnesota otočila zápas v prostřední třetině góly Joela Erikssona Eka a Kirilla Kaprizova. Ve 44. minutě zvýšil Marcus Foligno na 3:1. Zápas ještě zdramatizoval Morgan Geekie, ale Boston prohrál počtvrté za sebou.

„Měli jsme dobrých prvních deset patnáct minut, dali jsme gól v přesilovce a měli jsme ještě další šance. Nedáváme ale tolik gólů, jak bychom chtěli,“ uvedl Pastrňák.

Kromě nízké produktivity kritizoval i disciplínu. Boston hrál pětkrát oslabení, jedno neubránil. „Těžko se vyhrává, když máte tolik vyloučených. Je to náročné pro hráče, kteří chodí na oslabení. Další vypadnou z herního rytmu. Ovlivňuje to hru pět na pět. Musíme být rozhodně disciplinovanější,“ řekl Pastrňák.

V tabulce střelců je čtvrtý. Ztrácí osm tref na vedoucího Austona Matthewse, který v sobotu pomohl dvěma góly k výhře Toronta 4:1 v Columbusu a skóroval posedmé v řadě. Kanadský útočník je prvním hráčem s alespoň 27 góly v úvodních 30 zápasech sezony. To se povedlo naposledy Jaromíru Jágrovi v ročníku 1996/97 v barvách Pittsburghu.

San Jose prohrávalo v sedmé minutě po trefách Andreje Kuzmenka 0:2, ale do kabin šlo po úvodní třetině za nerozhodného stavu. Gól na 2:2 zařídili čeští hráči. Po Zadinově teči se zmocnil volného puku Hertl a z bekhendu vyrovnal.

Vancouver odskočil v prostřední části na 4:2 a 5:3. San Jose v 54. minutě snížilo po další české akci. Hertl vyhrál v útočném pásmu vhazování na Ruttu, který zavezl puk podél levého mantinelu a přihrál jej před branku Zadinovi. Český útočník neskóroval, ale z dorážky jeho střely se prosadil Jacob MacDonald.

Vzápětí domácí uklidnil Pius Suter a při hře Sharks bez gólmana zpečetil výhru nového lídra NHL Quinn Hughes. Filip Hronek v dresu vítězů nebodoval.

Po Nečasových akcích snížili ve třetí třetině Jaccob Slavin na 3:4 a v přesilové hře Stefan Noesen na 4:5. Český útočník ještě v 54. minutě dokonce vyrovnal na 5:5, ale jeho gól z hranice brankoviště neplatil, protože puk dopravil do sítě kopnutím. Verdikt potvrdili i rozhodčí u videa.

Nečas, který vyšel naprázdno v předchozích třech zápasech, si vylepšil sezonní bilanci na 25 bodů (9+16). Carolina celý zápas dotahovala ztrátu, už po úvodní třetině prohrávala 1:3. Hlavním strůjcem výhry Islanders byl Anders Lee, který vstřelil rozdílový gól a další dva připravil.

Vaněček vychytal dvanáctou výhru v sezoně a v této brankářské statistice je v elitní desítce. I díky jeho zákrokům New Jersey ve třetí třetině otočilo z 1:2 na 3:2. V 56. minutě měl ale český gólman i štěstí, když Detroit trefil tyč. „Vaněček nás v úvodu zápasu hodně podržel. Kromě prvního gólu jsme ale také dobře bránili, takhle musíme hrát i v příštích zápasech,“ uvedl Tyler Toffoli, autor vítězné trefy. Zbývající dvě branky Devils vstřelil Timo Meier.

Patera i kvůli zranění brankářské jedničky Vegas Logana Thompsona chytal podruhé za sebou a v úvodní třetině zastavil všech 20 střel Floridy. Obhájce Stanleyova poháru v repríze posledního finále vedl 1:0 a ještě ve 47. minutě držel nerozhodný stav 2:2. Poté ale českého gólmana překonali v krátkém sledu v přesilových hrách Carter Verhaeghe a Sam Reinhart.

Dallasu se podařil v Nashvillu málo vídaný obrat. Stars v sestavě s českým útočníkem Radkem Faksou zvítězili 3:2 díky dvěma gólům v poslední čtvrt minutě zápasu. Z dorážky vyrovnal Craig Smith při hře bez brankáře v čase 59:45 a čtyři sekundy před koncem rozhodl ranou od modré čáry obránce Jani Hakanpää.

Ottawa zdolala Pittsburgh 5:4 v prodloužení a ukončila sérii šesti proher. Kanadský klub vyhrál poprvé pod vedením Jacquese Martina, který tým vedl ve druhém zápase od odvolání D.J. Smithe. K vítězství pomohl Brady Tkachuk třemi body (1+2).

Úžasný návrat do sestavy! Zegras vykouzlil svůj další lakrosový gól
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:23. McCarron, 26:33. Sissons

Hosté: 48:22. Dadonov, 59:45. Cr. Smith, 59:56. Hakanpää

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – McDonagh (A), Josi (C), Lauzon, A. Carrier, Barrie, L. Schenn – F. Forsberg, O'Reilly (A), Nyquist – Pärssinen, Novak, Evangelista – Trenin, Sissons, Sherwood – Co. Smith, McCarron, Tomasino.

Hosté: Wedgewood (M. Murray II) – R. Suter, Heiskanen (A), Lindell, Hakanpää, Hanley, Harley – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Marchment, Duchene, Seguin – Benn (C), W. Johnston, Dadonov – Faksa, Steel, Cr. Smith.

Rozhodčí

Charron, MacPhee – Smith, MacPherson

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17159 diváků

Góly

Domácí: 28:58. Bennett, 35:16. Forsling, 46:10. Verhaeghe, 48:09. Reinhart

Hosté: 21:21. Stone, 39:38. Dorofejev

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad, Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Rodrigues, Barkov, Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk – Luostarinen, Lundell, Cousins – Lomberg, Stenlund, Lockwood.

Hosté: Patera (Saville) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, B. Hutton, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Stone – Dorofejev, Stephenson, Marchessault – Cotter, W. Karlsson, Amadio – Howden, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Pochmara, Luxmore – Murray, Murray

Stadion

Amerant Bank Arena, Sunrise

Návštěva

19 364 diváků

Góly

Domácí: 25:57. Eriksson Ek, 27:22. Kaprizov, 43:10. M. Foligno

Hosté: 02:37. Pastrňák, 53:53. Geekie

Sestavy

Domácí: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Faber, Goligoski, Bogosian, Merrill, Mermis – Kaprizov (A), Eriksson Ek (A), Boldy – Lucchini, Rossi, M. Foligno (A) – M. Johansson, F. Gaudreau, Maroon – Duhaime, Dewar, Lettieri.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Lohrei, Carlo, H. Lindholm, McAvoy (A), Wotherspoon, Mitchell – Heinen, Zacha, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Geekie, Frederic – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – Lauko, Beecher, Steen.

Rozhodčí

Rank, South – Johnson, Marquis

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19183 diváků

Góly

Domácí: 12:22. Teräväinen, 20:59. S. Aho II, 41:56. Slavin, 49:17. Noesen

Hosté: 11:19. S. Aho I, 14:43. Nelson, 18:25. Horvat, 34:12. Reilly, 43:44. Lee

Sestavy

Domácí: Kočetkov (Perets) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II (A), Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Noesen, Drury, Bunting.

Hosté: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Romanov, Bortuzzo, Bolduc, S. Aho I, Reilly – Barzal, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Gauthier, Pageau, Holmström – Clutterbuck (A), Cizikas, Fasching.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Hebert – Fournier, McNamara

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 921 diváků

Góly

Domácí: 20:22. Danforth

Hosté: 08:20. Matthews, 22:58. Tavares, 28:21. Matthews, 51:51. W. Nylander

Sestavy

Domácí: Tarasov (Merzļikins) – Werenski (A), Gudbranson (A), Provorov, Severson, Jiříček, Peeke – J. Gaudreau, Fantilli, Danforth – Činachov, Voronkov, Marčenko – K. Johnson, Sillinger, Bemström – Gaunce, Kuraly (A), Texier.

Hosté: Mar. Jones (Samsonov) – Rielly (A), Liljegren, Brodie, McCabe, Benoit, Lagesson – Knies, Matthews (A), W. Nylander – Bertuzzi, Tavares (C), Marner – N. Robertson, Domi, Järnkrok – McMann, Kämpf, Gregor.

Rozhodčí

Peter MacDougall, Brandon Blandina – James Tobias, Tyson Baker

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 11:43. Meier, 42:46. Meier, 52:45. Toffoli

Hosté: 04:22. P. Kane, 30:31. Gostisbehere

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Nemec, L. Hughes, Marino, Bahl, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Bratt – Palát (A), Hischier (C), Lazar – Meier, M. McLeod, Mercer – Holtz, Haula, Bastian.

Hosté: Hutchinson (Reimer) – Walman, Seider, Petry, Chiarot (A), Edvinsson, Gostisbehere – DeBrincat, Larkin (C), P. Kane – Veleno, Compher, Raymond – Rasmussen, Copp (A), Perron – Fabbri, Fischer, Sprong.

Rozhodčí

Sutherland, Beach – Deschamps, Kelly

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 514 diváků

Góly

Domácí: 11:07. Chychrun, 15:01. Norris, 22:10. B. Tkachuk, 27:30. Brännström, 61:10. Stützle

Hosté: 14:31. Eller, 24:59. Rakell, 41:51. D. O'Connor, 57:34. Letang

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chychrun, Hamonic, Brännström, Bernard-Docker – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle (A), Batherson – Kubalík, Greig, Crookshank – Smejkal, Kastelic, Kelly.

Hosté: Nedeljkovic (Jarry) – M. Pettersson, Letang (A), Graves, E. Karlsson, Ludvig, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rakell – R. Smith, Malkin (A), Puustinen – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Harkins, Acciari, Carter.

Rozhodčí

Markovic, Furlatt – Daisy, Cormier

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

19 286 diváků

Góly

Domácí: 22:01. Mantha

Hosté: 07:29. Glendening, . Hedman

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), Fehérváry, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Lapierre, Protas – Mirošničenko, Kuzněcov, M. Phillips – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn – McMichael.

Hosté: Vasilevskij (J. Johansson) – Perbix, Hedman (A), Černák, H. Fleury, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Paul – Stamkos (C), Cirelli, Hagel – Sheary, Glendening, Jeannot – Barré-Boulet, Motte, Eyssimont.

Rozhodčí

McIsaac, Hebert – Shewchyk, Brisebois

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 07:17. R. Lindgren, 15:33. Panarin, 27:13. Zibanejad, 62:28. Kreider

Hosté: 16:37. Dahlin, 21:41. Quinn, 46:50. Mittelstadt

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad, Wheeler – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Brodzinski – Vesey, Goodrow (A), Pitlick.

Hosté: Luukkonen (Levi) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Clifton, Ry. Johnson, E. Johnson – J. Skinner, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Mittelstadt, Benson – V. Olofsson, Krebs, Okposo (C).

Rozhodčí

Brenk, Sandlak – Flemington, Suchánek

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 26:18. Vatrano, 54:01. Zegras

Hosté: 13:24. Bjorkstrand, 16:24. Dunn, 48:25. Tatar

Sestavy

Domácí: Dostál (Gibson) – Fowler (A), Drysdale, Mintjukov, Ljubuškin, LaCombe, Vaakanainen – Killorn, Zegras, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Henrique (A), Leason – McGinn, Carrick, Silfverberg (A) – R. Johnston.

Hosté: Daccord (Driedger) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz, R. Evans – Tatar, Beniers, Eberle (A) – McCann, Wennberg, B. Tanev – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – Yamamoto, Shore, Kartye.

Rozhodčí

Rehman, Samuels-Thomas – Gawryletz, Gibbons

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

14 608 diváků

Góly

Domácí: 03:04. Thomas, 33:29. Parayko, 47:53. Saad, 50:43. Neighbours, 51:06. Kyrou, 57:53. Faulk, 58:59. Kyrou

Hosté: 03:49. Bedard, 04:12. Beauvillier, 20:20. N. Foligno, 35:56. Dickinson, 45:16. N. Foligno

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Leddy, Parayko, Krug, Faulk, Scandella, Perunovich, Tucker – Bučněvič, Thomas, Kyrou – Neighbours, B. Schenn, Kapanen – Saad, Hayes, Toropčenko – MacEachern, Sundqvist, Alexandrov – Blais.

Hosté: Söderblom (Mrázek) – I. Phillips, Murphy, Tinordi, Crevier, Korchinski, Zajcev – Reichel, Bedard, Donato – Kurashev, T. Johnson, T. Raddysh – N. Foligno, Dickinson, Blackwell – Beauvillier, Entwistle, Re. Johnson – Guttman.

Rozhodčí

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Góly

Domácí: 08:37. Byram, 21:27. Ničuškin, 33:29. Manson, 39:52. F. Olofsson

Hosté: 56:56. Kerfoot

Sestavy

Domácí: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, Manson, Malinski, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Drouin, Colton, Wood – L. O'Connor, R. Johansen, Cogliano – Kiviranta, F. Olofsson, MacDermid.

Hosté: Ingram (Vejmelka) – Dumba, Moser, Kesselring, Durzi, Stecher, Dermott – Schmaltz (A), Kerfoot, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Sanford, McBain, Carcone – Zucker, L. Cooley, O'Brien.

Rozhodčí

Schlenker, Syvret – Mills, Murchison

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 117 diváků

Góly

Domácí: 01:01. Byfield, 15:20. Dubois, 26:28. Laferriere, 29:57. Moore, 59:00. Byfield

Hosté: 02:47. R. Andersson, 24:01. Coleman, 47:18. Coleman

Sestavy

Domácí: Talbot (Rittich) – M. Anderson, Doughty (A), Moverare, M. Roy, Englund, Spence – Byfield, Kopitar (C), Kempe – Fiala, Danault (A), Moore – Laferriere, Dubois, Kaliyev – Grundström, Lizotte, Lewis.

Hosté: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson (A), Hanifin, C. Tanev, Gilbert, DeSimone – Greer, E. Lindholm, Šarangovič – Zary, Kadri, Pospíšil – Huberdeau (A), Backlund (C), Coleman – Mangiapane, Ružička, Dubé.

Rozhodčí

Hanson, Schrader – Gawryletz, Mahon

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18145 diváků

Góly

Domácí: 01:34. Kuzmenko, 06:51. Kuzmenko, 26:03. Aman, 28:36. Lafferty, 39:13. Joshua, 55:43. P. Suter, 59:47. Q. Hughes

Hosté: 13:32. Granlund, 16:22. Hertl, 31:08. Zetterlund, 53:16. MacDonald

Sestavy

Domácí: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Zadorov, Juulsen, Cole – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Höglander – Garland, Blueger, Joshua – Lafferty, P. Suter, Aman.

Hosté: Blackwood (Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, M. Vlasic, Thrun – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Labanc, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, MacDonald.

Rozhodčí

Skilliter, Kozari – Toomey, Knorr

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Nikita Kučerov 43 98 141 79 10 22 302
2. Nathan MacKinnon 52 86 138 81 34 42 407
3. Connor McDavid 31 99 130 74 33 30 260
4. Artěmij Panarin 49 70 119 81 16 24 297
5. David Pastrňák 47 62 109 80 23 47 372
6. Auston Matthews 69 38 107 79 35 8 356
7. Leon Draisaitl 41 63 104 79 25 76 215
8. Mikko Rantanen 41 62 103 79 18 50 268
9. J.T. Miller 36 66 102 80 31 58 186
10. William Nylander 40 57 97 80 6 24 311

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud