29. prosince 2023 • 06:45

Carolina zdolala Montreal, Svečnikov dal hattrick. Hertl u vysoké prohry

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Caroliny s Martinem Nečasem zdolali v NHL Montreal 5:3 a vyhráli i druhý duel po vánoční pauze. Hattrickem se blýskl Andrej Svečnikov, čtyři asistence zaznamenal Sebastian Aho. V dalších čtvrtečních zápasech Vancouver podlehl Philadelphii 1:4, Vegas doma přehrálo Los Angeles 3:2 a Edmonton porazil San Jose jednoznačně 5:0.



Carolina po gólech Svečnikova a Jespera Fasta ve 13. minutě vedla 2:0, Canadiens ale do konce první třetiny ztrátu smazali. Čtyři sekundy před pauzou v přesilovce srovnal Mike Matheson.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se podruhé prosadil Fast a Carolina vedla 3:2. I tento náskok však hosté zásluhou Joshe Andersona zlikvidovali. Rozhodující gól v 54. minutě vstřelil Svečnikov, jenž výhru Hurricanes v závěru pojistil trefou do prázdné branky a završil třetí hattrick v kariéře.

Svečnikov v uplynulých dvou sezonách nasázel v základní části 23 a 30 branek, v aktuálním ročníku ale zatím strádal. Před zápasem s Montrealem měl na kontě pouhé tři góly.

„Často s Andrejem (Svečnikovem) mluvím o tom, že potřebujeme, aby dával více branek. Je to dominantní hráč, v koncovce je ale trochu nevýrazný. Jsem rád, že se mu dneska dařilo,“ uvedl na adresu ruského útočníka trenér Rod Brind’Amour.

Bývalého hvězdného útočníka a klubovou legendu Hurricanes může těšit Ahova forma. Finský útočník v posledních dvou zápasech zaznamenal osm bodů a posunul se do elitní dvacítky ligového bodování. S 39 body mu patří sedmnácté místo. „Statistiky příliš nesleduju, ale teď se na ledě cítím dobře,“ řekl Aho.

Osmnácti zásahy se na výhře Caroliny podílel gólman Antti Raanta, jenž se do prvního týmu vrátil z farmy v Milwaukee. „Neměl příliš práce, ale působil spolehlivě. Je dobře, že je zpět v lepším rozpoložení, než když odcházel,“ řekl Brind’Amour o brankáři, jenž v AHL strávil necelé dva týdny.

Philadelphia rozhodla o výhře ve Vancouveru během dvou minut druhé třetiny. Flyers mezi 36. a 38. minutou vstřelili tři branky a dostali se do klíčového trháku. Canucks v úvodu třetího dějství snížili, ale poslední slovo měl hostující Garnet Hathaway, jenž v oslabení uzavřel skóre na konečných 4:1.

Canucks vyšli bodově naprázdno po devíti utkáních. „Bohužel jsme úplně nebyli v zápase. Soupeř na nás vlétl a nepustil nás do tlaku. Zdálo se mi, že ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, ale na jejím konci přišla nevydařená sekvence, která rozhodla zápas,“ prohlásil trenér Canucks Rick Tocchet.

Čtyřzápasovou sérii proher ukončili hokejisté Vegas. Úřadující šampioni porazili Los Angeles 3:2 a bodově se dotáhli na Vancouver v čele Západní konference. Vítěznou branku Golden Knights vstřelil William Karlsson.

Vegas se vítězstvím naladili na blížící se Winter Classic v Seattlu. „Moc se těším na zápas i všechny věci s ním spojené. Den před utkáním bude bruslení s rodinami, což je pro děti vždycky moc hezká vzpomínka. Těším se na celou akci i na to, že budu moc strávit začátek roku se svou rodinou,“ uvedl trenér Golden Knights Bruce Cassidy.

Čtyřgólová první třetina rozhodla o výhře Edmontonu v San Jose. Po třech zápasech bez bodu se prosadil nejproduktivnější obránce týmu Evan Bouchard, jenž zaznamenal gól a asistenci. V patnáctém z posledních 16 zápasů bodoval Connor McDavid, který připravil jednu branku Oilers.

Tomáš Hertl se za domácí neprosadil, na kontě měl dvě střely a dva minusové body ve statistice +/-.

Góly

Domácí: 01:35. Svečnikov, 12:40. Fast, 21:29. Fast, 53:51. Svečnikov, 59:41. Svečnikov

Hosté: 13:51. Stephens, 19:56. Matheson, 40:25. Jos. Anderson

Sestavy

Domácí: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Teräväinen, S. Aho II (A), Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Bunting – Jarvis, J. Staal (C), Martinook (A) – Fast, Drury, Noesen.

Hosté: Primeau (Montembeault) – Savard, Matheson (A), J. Barron, Guhle, Harris, Struble – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Jos. Anderson, J. Evans, Monahan – Gallagher (A), Dvorak, Armia – Ylönen, Stephens, Pezzetta.

Rozhodčí

McIsaac, MacDougall – Kovachik, Marquis

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 969 diváků

Góly

Domácí: 40:25. Blueger

Hosté: 35:01. Zamula, 36:24. Se. Walker, 37:09. Farabee, 45:01. Hathaway

Sestavy

Domácí: DeSmith (Demko) – Q. Hughes, Hronek, Cole, Juulsen, Zadorov, T. Myers – Michejev, E. Pettersson, Kuzmenko – Höglander, J. Miller, Boeser – Joshua, Blueger, Garland – Aman, P. Suter, Lafferty.

Hosté: Ersson (43. Hart) – York, Sanheim, Seeler, Se. Walker, Zamula, Ristolainen – Tippett, Couturier, Konecny – Foerster, Frost, Brink – Farabee, Poehling, Atkinson – Deslauriers, Laughton, Hathaway.

Rozhodčí

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Góly

Domácí: 07:38. Eichel, 22:27. Amadio, 34:42. W. Karlsson

Hosté: 33:07. Kopitar, 58:01. Moore

Sestavy

Domácí: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo (A), B. Hutton, Martinez, Hague, Whitecloud, McNabb – Stone (C), Eichel (A), Barbašev – Marchessault, Stephenson, Dorofejev – Amadio, W. Karlsson, Cotter – Kolesar, N. Roy, Howden.

Hosté: Talbot (Rittich) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Kaliyev, Dubois, Laferriere – Lewis, Lizotte, Grundström.

Rozhodčí

Kozari, Samuels-Thomas – Mills, Gibbons

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 595 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 01:00. R. McLeod, 10:15. Hyman, 14:55. Bouchard, 17:32. Draisaitl, 29:07. Nugent-Hopkins

Sestavy

Domácí: Chrona (21. Kähkönen) – Burroughs, Ferraro (A), Rutta, Ochoťuk, Thrun, Addison – Zadina, Hertl (A), Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Barabanov, Kunin, Hoffman – Bailey, Studnicka, Carpenter.

Hosté: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), R. McLeod – Janmark, Ryan, E. Kane – C. Brown, Hamblin, Erne.

Rozhodčí

Schrader, Brenk – Alphonso, Mahon

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17435 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud