12. února 2024 • 19:50

Hertl musí na operaci kolena, vynechá několik týdnů. Stihne MS v Praze?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Hertl se podrobí operaci kolena a bude v NHL několik týdnů mimo hru. Český hokejista je nejproduktivnějším hráčem Sharks v sezoně, když v 48 zápasech nasbíral 15 gólů a 19 asistencí. Sharks zároveň patří mezi nejhorší týmy celé ligy, proto se čekalo, že zkušený forvard bude k dispozici národnímu týmu pro květnové mistrovství světa v Praze. Teď visí nad jeho zdravotním stavem otazník...



Hertl se rozhodl, že si nechá vyčistit chrupavku, aby se zbavil bolestí v kolenu, v němž si před čtyřmi lety přetrhl přední zkřížený a vnitřní postranní vaz. Jak dlouho nebude týmu k dispozici, není podle generálního manažera Mikea Griera zatím jasné. „Uvidíme, jak půjde rehabilitace a později poskytneme o jeho stavu aktuální informace,“ uvedl Grier v prohlášení.

Hertl chyběl v posledních dvou lednových zápasech San Jose. Před týdnem se ale zúčastnil Utkání hvězd NHL v Torontu. „Vzhledem k povaze zranění Sharks neměli nic proti tomu, aby se Tomáš víkendu All Star zúčastnil a respektujeme jeho rozhodnutí podrobit se operaci nyní,“ řekl Grier. San Jose čeká ještě 31 zápasů, základní část NHL skončí 18. dubna.

„Po nedávných rozhovorech s lékaři a naším zdravotnickým personálem bylo jasné, že se zranění nebude zhoršovat a mohl bych s tím hrát dál. Po návratu z Toronta a dalších debatách jsem se rozhodl jít na operaci hned, abych se mohl co nejdříve vrátit a hrát na sto procent,“ uvedl Hertl, jehož tým prochází v této sezoně přestavbou. Třicetiletý útočník má v klubu osmiletou smlouvu do roku 2030 na 65 milionů dolarů (1,5 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud