Zdeněk Janda
14. února 2024 • 20:33

Pasta má šrámy, ale bude hrát. Kouč chválil Lauka a ptal se na Valentýna

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci v jeho dresech, kteří přišli na dnešní trénink, se ho tentokrát na ledě nedočkali. David Pastrňák v obří hale Warrior Ice Arena chyběl, místo toho se věnoval regeneraci. „Jsem v pohodě, mám jenom malinký šrámy,“ říkal pak v kabině Bruins ve videorozhovoru pro iSport. Také podle kouče Jima Montgomeryho se jednalo o běžné volno. Minulý zápas proti Lightning (2:3sn) dohrál, ale vypadal po jednom ze zákroků hodně otřeseně. Trenér ještě předtím, než mluvil o Bruins, popřál reportérkám k Valentýnu.



Hráči Bruins naskákali na led v tréninkové hale krátce po půl dvanácté. Pastrňák nikde. „Naposledy odehrál 23 minut, takže ho trochu bolí svaly. Takže jsme to nechtěli hrotit,“ vysvětlil trenér Jim Montgomery.

Když přišel mezi novináře, začal on otázkami. „Vždycky se ptáte vy mě. Ale teď se zeptám já. Jak oslavíte Valentýna?“ A ženám popřál. Stejně jako zástupci klubu, kteří jim dali čokoládová srdíčka s logem Bruins.

Až když mu přítomní pověděli, co chystají, stočila se řeč na hokej. A přišly otázky, ta první na Pastrňáka. Hvězdný útočník naštěstí bude v pořádku. Ten se v útrobách haly věnoval regeneraci, potom se usadil v jedné z místností, na sobě tričko, čepici, v ruce iontový drink. A poskytl deníku Sport a webu iSport.cz exkluzivní interview.

Po něm fanoušky pozdravil prostřednictvím krátkého videorozhovoru a spěchal domů. „Zapomněl jsem, že je dneska Valentýn. A místo, abych to napravil, se tady s tebou vybavuju,“ vtipkoval, než zmizel ve výtahu.

Na ledě nechyběli Pavel Zacha i Jakub Lauko. Druhý jmenovaný včerejší utkání nehrál, nevešel se do sestavy. Ale na dotaz Sportu o něm trenér Montgomery mluvil pochvalně. „Je důležitou součástí týmu. Není úplně typ ofenzivního hráče jako Pasta nebo Pavel (Zacha). Je to spíš hráč severoamerického ražení. Ale odvádí výbornou práci, bruslí, je důrazný,“ říkal o něm lodivod Bruins.

Tréninku přihlíželo několik fanoušků Bruins v dresech. Ten se uskutečnil ve velké hale Warrior Ice Arena, která je vzdálená asi dvacet minut od centra města. Její dominantou je obří hokejka, která měří několik desítek metrů a stojí hned vedle.

Všude po stěnách kabiny jsou památné fotky z minulosti. Slavný klub dal světu hokejové ikony jako Bobby Orr, Phil Esposito nebo Cam Neely. Jednou se mezi ně zařadí i český kanonýr s číslem 88, za slavnou organizaci už odehrál 645 zápasů.

Bruins ve čtvrtek čeká zápas proti Seattle Kraken. Pastrňák by u toho neměl chybět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud