15. února 2024 • 06:40

Náhradník Vejmelka nespasil Arizonu. Hluchý večer pro Čechy u Sharks

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté San Jose Sharks se musí na blíže nespecifikované období obejít bez Tomáše Hertla, který za sebou má operační zákrok. V nočním zápase proti Winnipegu se tak na ledě objevili krajané Jan Rutta a Filip Zadina, kteří však neodvrátili porážku 0:1. Brankář Karel Vejmelka po nasazení ze střídačky nespasil hokejisty Arizony, jež při výhře 3:1 vychytal veterán Minnesoty Marc-André Fleury, navíc přidal asistenci.



Karel Vejmelka nastoupil v NHL do brankoviště Arizony od třetí třetiny za stavu 0:2 a pustil jeden gól z třinácti střel při prohře 1:3 s Minnesotou. Jediný gól padl ve Winnipegu, který udolal San Jose 1:0. Ve zbývajícím utkání středečního programu zvítězila Florida 5:2 na ledě Pittsburghu.

Minnesotu dostal do vedení v patnácté minutě z přesilové hry Joel Eriksson Ek a 21 sekund před druhou přestávkou zvýšil Jonas Brodin. Hosté uspěli před druhým gólem s trenérskou výzvou a rozhodčí odvolali trefu Nicka Schmaltze kvůli nedovolenému bránění brankáři.

Na začátku třetí třetiny snížil Logan Cooley, ale Wild vrátil dvougólový náskok Matt Boldy. Hostující útočník se probojoval za obranu Arizony a překonal Vejmelku, který nahradil zraněného Connora Ingrama, střelou mezi betony. Coyotes prohráli posedmé v řadě.

O výhře Winnipegu rozhodl v osmnácté minutě Morgan Barron, od něhož se odrazil puk do branky. Více domácí ze střelecké převahy 39:17 nevytěžili. Connor Hellebuyck udržel třetí nulu v sezoně a stal se desátým gólmanem v historii NHL, který inkasoval v základní části maximálně tři branky ve třiceti utkáních za sebou. V sestavě poražených scházel Tomáš Hertl, který podstoupil v pondělí operaci kolene.

Florida si vypracovala klíčový náskok v rozmezí 25. až 34. minuty, kdy odskočila z 0:0 na 4:0. Dvěma góly se pod výhru podepsal Anton Lundell, první hvězda zápasu. Zdatně mu sekundoval Matthew Tkachuk se třemi body (1+2). Loňský finalista NHL zvítězil v sedmém z posledních osmi zápasů a na Boston, který vede Východní konferenci, ztrácí už jen dva body.

Góly

Domácí: 35:24. Guentzel, 46:07. Ludvig

Hosté: 24:27. M. Tkachuk, 25:02. Gadjovich, 28:27. Ekblad, 33:02. Lundell, 45:35. Lundell

Sestavy

Domácí: Jarry (Nedeljkovic) – M. Pettersson, Letang (A), Graves, E. Karlsson, Ludvig, Ruhwedel, P. Joseph – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Puljujärvi – D. O'Connor, Eller, Rakell – Carter, White.

Hosté: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad (A), Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Verhaeghe, Barkov (C), Reinhart – Cousins, Bennett, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Lundell, Rodrigues – Gadjovich, Stenlund, Lomberg.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Skilliter, Flemington, Brisebois

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

17967 diváků

Góly

Domácí: 45:21. L. Cooley

Hosté: 14:01. Eriksson Ek, 39:40. Brodin, 51:04. Boldy

Sestavy

Domácí: Ingram (41. Vejmelka) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Kesselring – Keller (A), McBain, Schmaltz (A) – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – L. Cooley, Hayton, Guenther – Kerfoot, Ružička, Zucker.

Hosté: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Faber, Brodin (A), Bogosian, Mermis, Merrill – Kaprizov (A), Eriksson Ek (A), Boldy – M. Johansson, Rossi, Zuccarello – Duhaime, Hartman, F. Gaudreau – Lucchini, Dewar, Lettieri.

Rozhodčí

Pollock, Blandina – Murray, Knorr

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Návštěva

4 600 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud