15. března 2024 • 06:56

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Nosek se trefil poprvé v sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Nosek prvním gólem v této sezoně NHL pomohl New Jersey k výhře 6:2 nad Dallasem. Střelecky se prosadil také Martin Nečas, jehož Carolina porazila Floridu 4:0. David Pastrňák a Pavel Zacha asistovali u jedné branky Bostonu při vítězství 2:1 v prodloužení nad Montrealem. Šesti body s bilancí 3+3 zařídil vítězství Tampy Bay nad NY Rangers kanadský centr Brayden Point.



Nosek na první bod čekal 22 zápasů. Proti Dallasu se ve 26. minutě napřáhl na vrcholku levého kruhu a střelou na bližší tyč překvapil střídajícího gólmana Scotta Wedgewooda. Pardubický rodák zvýšil na 5:2 pro Devils a uzavřel povedený vstup do druhé třetiny, v níž hosté dali tři branky během úvodních šesti minut.

Nosek naskočil ve třetím útoku po boku krajana Ondřeje Paláta a odehrál téměř 18 minut. V sezoně plné zranění je to jasně jeho nejvyšší ice time. Před duelem proti Dallasu bývalý útočník Bostonu, Vegas nebo Detroitu odehrál maximálně 12 minut a 40 sekund za zápas. Navíc se jen devětkrát dostal přes desetiminutovou hranici.

Devils i díky jeho příspěvku bodovali po dvou prohrách a v nabité Východní konferenci se udrželi v boji o postup do play off. Z 12. místa ztrácejí na osmé NY Islanders čtyři body. „Nečeká nás nic snadného, ale máme kvalitní zkušený tým, který má schopnosti, aby postup uhrál. Když se zapojí i mladší hráči jako dnes, šance určitě je,“ řekl trenér Travis Green, jenž tým převzal na začátku března po Lindy Ruffovi.

V boji o play off se Devils spoléhají na novou brankářskou dvojici. Ze San Jose přišel výměnou za Vítka Vaněčka Fin Kaapo Kahkonen a z Montrealu Jake Allen. Právě třiatřicetiletý kanadský gólman si v Dallasu odbyl premiéru a k vysoké výhře přispěl 35 zásahy.

Allen inkasoval dvakrát během úvodních 13 minut, pak ale branku zavřel. „Začátek se mi moc nepovedl, byl jsem ale odhodlaný, že udělám dobrý dojem, tak jsem bojoval a zlomil to. Kluci hráli výborně v obraně. Nedělali chyby,“ řekl po své premiéře kanadský brankář.

Nečas se prosadil po dvou zápasech, v nichž nebodoval. Útočník Caroliny v úvodu druhé třetiny 21. gólem v sezoně zvýšil na 2:0 a pomohl Hurricanes k výhře 4:0. Byla to už čtvrtá z posledních pěti zápasů, v tabulce Východní konference je Carolina čtvrtá.

První bod po výměně z Washingtonu zaznamenal Jevgenij Kuzněcov. Těsně před polovinou zápasu zvýšil na 3:0 a prosadil se poprvé od 4. ledna. „Původně jsem chtěl nahrát Nečasovi, který byl volný na zadní tyči, ze střídačky jsem ale slyšel kluky, kteří křičeli, ať vystřelím. Zkusil jsem to a spadlo to tam,“ popsal ruský útočník, který poprvé v NHL bodoval za jiný tým než Washington.

Panthers nedali Carolině gól podruhé za sebou. I tak zůstali v čele NHL. O bod méně mají po výhře 2:1 v prodloužení v Montrealu hokejisté Bostonu. K zisku dvou bodů pomohlo i české duo Pastrňák - Zacha. Připravili úvodní branku a prodloužili své bodové série. Pastrňák se do statistik zapsal popáté za sebou a s bilancí 41+54 je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem ligy. Zacha svou šňůru natáhl na šest duelů a se 45 body atakuje svůj bodový rekord z minulé sezony.

Asistenci si připsal také útočník Toronta David Kämpf. Centr třetí formace proti Philadelphii připravil branku na 5:1 pro Williama Nylandera, vylepšil si bilanci na 5+8 a přispěl k výhře 6:2.

Vydařený zápas na ledě Minnesoty odchytal Lukáš Dostál. Z 33 střel inkasoval dvakrát, jeho výkon ale Anaheimu nestačil a prohra 0:2 byla už čtvrtou v řadě. Zápas nedohrál jeho spoluhráč Radko Gudas, který po střetu s Marcusem Johanssonem narazil do mantinelu. Klub zatím pouze uvedl, že se jedná o zranění v horní části těla.

Góly

Domácí: 24:28. V. Olofsson, 28:15. Cozens, 29:41. Benson, 55:06. Benson

Hosté:

Sestavy

Domácí: Luukkonen (Comrie) – Byram, Dahlin (A), Power, Jokiharju, Bryson, Clifton – Girgensons (A), T. Thompson, Tuch – Greenway, Cozens, Benson – J. Skinner, Krebs, Peterka – Robinson, Jost, V. Olofsson.

Hosté: Sorokin (Varlamov) – Pelech, Dobson, Romanov, Pulock, Reilly, S. Aho I – Nelson (A), Horvat, Barzal – Lee (C), Pageau, Palmieri – Engvall, Cizikas, Holmström – M. Martin, MacLean, Clutterbuck (A).

Rozhodčí

O'Rourke, Kea – Barton, Galloway

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

15637 diváků

Góly

Domácí: 19:11. Jarvis, 22:46. Nečas, 28:27. Je. Kuzněcov, 55:42. Svečnikov

Hosté:

Sestavy

Domácí: Andersen (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Teräväinen, S. Aho II (A), Svečnikov – Nečas, Je. Kuzněcov, Guentzel – Jarvis, J. Staal (C), Martinook – Fast, Kotkaniemi, Noesen.

Hosté: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Okposo, Luostarinen, Cousins – Lomberg, Stenlund, Gadjovich.

Rozhodčí

Rank, Luxmore – Deschamps, Marquis.

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 700. diváků

Góly

Domácí: 00:15. Jenner, 45:21. A. Nylander

Hosté: 47:25. Giroux, 52:27. Stützle, . Giroux

Sestavy

Domácí: Merzļikins (Tarasov) – A. Boqvist, Werenski (A), Severson, Provorov, Gudbranson (A), Bean – A. Nylander, Jenner (C), J. Gaudreau – Marčenko, Sillinger, Texier – Fix-Wolansky, Voronkov, Pyyhtiä – Olivier, Gaunce, Meyer.

Hosté: A. Forsberg (Korpisalo) – Zub, Sanderson, Guenette, Chychrun, Bernard-Docker, Brännström – Batherson, Pinto, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Stützle (A), M. Joseph – Kubalík, Ostapchuk, Greig – Kelly, Kastelic, Katchouk.

Rozhodčí

C. Syvret, F. South – J. Fournier, B. Kovachik

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

15 667 diváků

Góly

Domácí: 18:00. Raymond

Hosté: 05:10. L. Cooley, 28:36. Carcone, 50:02. Bjugstad, 56:56. Keller

Sestavy

Domácí: Lyon (Reimer) – Seider, Walman, Petry, Chiarot (A), Gostisbehere, Määttä – P. Kane, Compher, DeBrincat – Raymond, Veleno, Berggren – Perron, Copp (A), Rasmussen – Czarnik, Fischer, Fabbri.

Hosté: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Kesselring, Välimäki, Dermott, J. Brown – Schmaltz (A), Bjugstad, Keller (A) – Kerfoot, Carcone, Maccelli – Guenther, L. Cooley, Crouse (A) – O'Brien, McBain, Leonard.

Rozhodčí

Nicholson, MacDougall – Smith, Daisy

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

18 580 diváků

Góly

Domácí: 14:37. Suzuki

Hosté: 04:49. Heinen, 60:25. DeBrusk

Sestavy

Domácí: Montembeault (Primeau) – Guhle, Matheson (A), Savard, Xhekaj, Kovacevic, Harris – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Armia, Newhook, J. Roy – Jos. Anderson, J. Evans, Gallagher (A) – Harvey-Pinard, White, Pearson.

Hosté: Ullmark (Swayman) – Lohrei, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Wotherspoon, Peeke – Heinen, Zacha, Pastrňák (A) – Marchand (C), Coyle, DeBrusk – Frederic, Geekie, Brazeau – Beecher, J. Boqvist, Lauko.

Rozhodčí

Hebert, Lee – Suchánek, Baker

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 10:28. Acciari, 24:11. Carter, 31:34. Malkin, 42:38. Ludvig, 44:38. Rakell, 58:04. Rust

Hosté: 14:31. Zetterlund, 19:01. M. Vlasic, 38:42. Kostin

Sestavy

Domácí: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Graves, P. Joseph, Ludvig – Rust, Crosby (C), Bunting – Rakell, Malkin (A), D. O'Connor – Puustinen, Eller, R. Smith – Carter, Acciari, Bemström.

Hosté: Chrona (D. Cooley) – Burroughs, Ferraro (A), M. Vlasic, Thrun, Addison, MacDonald – Zetterlund, Granlund (A), Barabanov – Kunin (A), Eklund, Zadina – Kostin, Sturm, Bordeleau – Bailey, Carpenter, G. Smith.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Brandon Blandina – CJ Murray, David Brisebois

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Góly

Domácí: 32:41. Point, 38:43. Duclair, 43:41. Point, 52:45. Stamkos, 54:48. Point, 56:12. Kučerov

Hosté: 13:58. Panarin, 16:56. Schneider, 41:48. Roslovic

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (J. Johansson) – D. Raddysh, Hedman (A), Černák, Perbix, Dumba, H. Fleury – Kučerov (A), Point, Hagel – Duclair, Cirelli, Stamkos (C) – Sheary, Paul, Eyssimont – Jeannot, Glendening, Motte.

Hosté: Šesťorkin (Quick) – Fox (A), R. Lindgren, Schneider, K. Miller, E. Gustafsson, Z. Jones – Roslovic, Zibanejad (A), Kreider (C) – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Wennberg, Cuylle – Brodzinski, Goodrow, Vesey.

Rozhodčí

E. Furlatt, F. L'Ecuyer

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Góly

Domácí: 21:42. Tippett, 58:27. Foerster

Hosté: 02:01. Bertuzzi, 09:57. Holmberg, 15:39. Liljegren, 44:45. Matthews, 44:53. W. Nylander, 49:00. Knies

Sestavy

Domácí: Ersson (21. Sandström) – York, Sanheim, M. Staal, Attard, Zamula, E. Johnson – Gurjanov, Couturier (C), Brink – Tippett, Laughton (A), Konecny (A) – Farabee, Frost, Foerster – N. Cates, Poehling, Hathaway.

Hosté: Samsonov (Woll) – Brodie, McCabe, Rielly (A), Ljubuškin, Edmundson, Liljegren – Bertuzzi, Matthews (A), Järnkrok – Domi, Tavares (C), W. Nylander – Knies, Kämpf, McMann – Holmberg, Dewar, Reaves.

Rozhodčí

Rooney, Sandlak – Hughes, McNamara

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19 158 diváků

Góly

Domácí: 00:15. W. Johnston, 12:04. Cr. Smith

Hosté: 05:41. Haula, 17:12. Tierney, 21:31. Mercer, 23:52. Meier, 25:10. Nosek, 54:24. Holtz

Sestavy

Domácí: Oettinger (24. Wedgewood) – Heiskanen, Harley, C. Tanev, Lindell (A), Hakanpää, R. Suter – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Steel, Duchene, Marchment – Stankoven, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Faksa, Dellandrea.

Hosté: Allen (Kähkönen) – Hatakka, B. Smith, Bahl, DeSimone, L. Hughes, Nemec – J. Hughes (A), Hischier (C), Mercer – Meier, Haula, Bratt – Palát (A), Nosek, Holtz – MacDermid, Tierney, Lazar.

Rozhodčí

McIsaac, Chmielewski – Alphonso, Gawryletz

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 14:42. Bogosian, 22:16. Kaprizov

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Fleury (Gustavsson) – Faber (A), Middleton, Bogosian, Brodin, Chisholm, Merrill – Boldy, Hartman, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – F. Gaudreau, M. Foligno (A), Lettieri – Lucchini, M. Shaw, Chusnutdinov.

Hosté: Dostál (Gibson) – Fowler (A), Zellweger, Mintjukov, Gudas (A), Vaakanainen, Lagesson – Vatrano, R. Strome, Terry – Meyers, McTavish, Killorn – Leason, Lundeström, Silfverberg (A) – Regenda, Groulx, R. Johnston.

Rozhodčí

Brenk, Schrader – Nansen, O'Quinn

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18 376 diváků

Góly

Domácí: 44:00. Šarangovič, 50:06. Coleman, 54:45. Coronato, 57:02. Coleman

Hosté: 37:56. Mantha

Sestavy

Domácí: Wolf (Vladař) – Kylington, R. Andersson, Weegar (A), Miromanov, Ochoťuk, Pachal – Huberdeau, Kadri, Pospíšil – Mangiapane, Backlund (C), Coleman (A) – Dr. Hunt, Šarangovič, Coronato – Pelletier, Rooney, Duehr.

Hosté: Hill (L. Thompson) – Hanifin, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Howden, Stephenson, Mantha – Dorofejev, W. Karlsson (A), Amadio – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

McCauley, Dunning – Gawryletz, MacPherson

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

16998 diváků

Góly

Domácí: 43:32. Bjorkstrand

Hosté: 34:20. Oshie, 51:36. McMichael

Sestavy

Domácí: Daccord (Grubauer) – Dumoulin, Larsson, Oleksiak, Borgen, R. Evans, Schultz – Tatar, Beniers, Eberle – Kartye, McCann, Burakovsky – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Yamamoto, Bellemare, B. Tanev.

Hosté: C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson, Sandin, Jensen, Alexejev, T. van Riemsdyk – Ovečkin, McMichael, Oshie – Milano, D. Strome, Mirošničenko – Pacioretty, Lapierre, Wilson – Malenstyn, Dowd, Protas.

Rozhodčí

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Nikita Kučerov 43 98 141 79 10 22 302
2. Nathan MacKinnon 52 86 138 81 34 42 407
3. Connor McDavid 31 99 130 74 33 30 260
4. Artěmij Panarin 49 70 119 81 16 24 297
5. David Pastrňák 47 62 109 80 23 47 372
6. Auston Matthews 69 38 107 79 35 8 356
7. Leon Draisaitl 41 63 104 79 25 76 215
8. Mikko Rantanen 41 62 103 79 18 50 268
9. J.T. Miller 36 66 102 80 31 58 186
10. William Nylander 40 57 97 80 6 24 311

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud