26. března 2024 • 06:43

Hronek s Canucks padli proti Kings. Čeští gólmani pouze na střídačce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vancouveru prohráli v nočním utkání NHL na domácím hřišti 2:3 proti Los Angeles. V dresu Canucks nastoupil český obránce Filip Hronek, který během necelých 22 minut na ledě (21:57) nebodoval. Vítězné utkání Kings sledoval pouze z jejich lavičky gólman David Rittich jako náhradník. Podobnou podívanou zažil také brankář Jiří Patera, který na střídačce Las Vegas viděl výhru 2:1 po prodloužení v St. Louis. Do akce v barvách Golden Knights stále nezasáhl útočník Tomáš Hertl, jenž ještě podstupuje rekonvalescenci po operaci.



Ve Vancouveru byl po dvaceti minutách nerozhodný stav 1:1, druhá třetina ale patřila hostujícím Kings. Ve 37. minutě je poslal do vedení Blake Lizotte a o necelé dvě minuty později zvýšil na rozdíl dvou branek kapitán Anže Kopitar.

Slovinský útočník si počtvrté za sebou připsal alespoň dva kanadské body a výrazně se tak podepsal pod čtyřzápasovou vítěznou sérii Kings. Filip Hronek za Vancouver odehrál téměř 22 minut a s pěti střeleckými pokusy byl nejaktivnějším hráčem zápasu. I přes snahu v útočném pásmu protáhl své čekání na bod již na devět zápasů.

Canucks zůstávají v čele Západní konference. Sedmí Kings se výhrou přiblížili play off. Svůj náskok na nepostupovou devátou příčku navýšili na sedm bodů.

Pomohlo jim k tomu i zaváhání St. Louis v zápase s Vegas. Devátí Blues v souboji s osmými Golden Knights prohráli 1:2 v prodloužení a na svého soupeře v boji o postup do vyřazovacích bojů nabrali deset zápasů před koncem základní části pětibodové manko.

Výsledek přitom mohl být opačný. Ruský útočník Pavel Bučněvič ale ve 30 vteřině prodloužení neproměnil samostatný nájezd. Po 19 sekundách jeho zaváhání potrestal Jonathan Marchessault, jenž svou 39 brankou v ročníku rozhodl o vítězství Vegas.

Góly

Domácí: 54:53. Saad

Hosté: 05:59. Dorofejev, 60:49. Marchessault

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Leddy, Parayko, Krug, Kessel, Perunovich, Faulk, Scandella – Neighbours, Thomas, B. Schenn – Saad, Bučněvič, Kyrou – Toropčenko, Hayes, Kapanen – Sundqvist, N. Walker.

Hosté: L. Thompson (Patera) – Hague, Hanifin, McNabb, Theodore, B. Hutton, Whitecloud – Stephenson, Eichel, Amadio – Barbašev, N. Roy, Marchessault – Dorofejev, W. Karlsson, Mantha – W. Carrier, Howden, Kolesar.

Rozhodčí

Lambert, Brenk – Galloway, Alphonso

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 12:50. Lafferty, 57:07. Boeser

Hosté: 07:01. Fiala, 36:29. Lizotte, 38:20. Kopitar

Sestavy

Domácí: DeSmith (Šilovs) – T. Myers, Q. Hughes (C), Hronek, Zadorov, Cole, Soucy – Garland, E. Pettersson (A), Höglander – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Lafferty, Blueger, Michejev – Podkolzin, P. Suter, Aman.

Hosté: Talbot (Rittich) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund, Moverare – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Fiala, Danault (A), Moore – Laferriere, Dubois, Arvidsson – Lizotte, Lewis.

Rozhodčí

Tom Chmielewski, Chris Lee – Brandon Gawryletz, Jonny Murray

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud