1. dubna 2024 • 00:10

Hronek se pral a běsnil! S bodem slaví výhru v českém boji proti Dostálovi

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní program NHL nabídl jediné utkání. Vancouver s krajanem Filipem Hronkem hostil Anaheim, za který chytal Lukáš Dostál. Canucks vedli po brankách Brocka Boesera a Dakoty Joshuy, při obou byl na ledě i český zadák, v druhém případě navíc asistoval. Jenže ve třetí části srovnala dvojice Olen Zellweger a Mason McTavish. Výsledek 3:2 přiřknul Vancouveru svým druhým gólem v 58. minutě opět Joshua. Ducks se v závěru snažili vyrovnat, přehnanou McTavishovu agresi musel Hronek oplatit v bitce po posledním klaksonu, kdy se viditelně vytočil.



Vancouver vedl po dvou třetinách díky dvěma využitým přesilovým hrám 2:0. Skóre otevřel ve dvanácté minutě z dorážky Brock Boeser a v polovině zápasu se vytáhl hrdina zápasu: Joshua převzal na hranici brankoviště puk a překonal Dostála se zakončením s hokejkou mezi bruslemi. U gólu si připsal druhou asistenci Hronek, který v předchozích deseti zápasech nebodoval.

Začátek třetí třetiny ale patřil Anaheimu, který vyrovnal slepenými góly v rozmezí 71 sekund. Nejdříve našel Olen Zellweger z úhlu místo nad ramenem Arturse Šilovse a na něj navázal Mason McTavish, který se prosadil z dorážky. Vancouveru zařídil výhru Joshua, na něhož obrana hostů zapomněla před brankou. Rozhodl střelou bez přípravy po pasu Conora Garlanda od zadního mantinelu.

„Nesmíte opustit a nechat volný předbrankový prostor, když je puk za brankou,“ zlobil se trenér Anaheimu Greg Cronin. „Nedají gól, když jsou za brankou. Je potřeba zůstat před ní. Už jsme si to během sezony několikrát vysvětlovali a zase jsme to udělali. Je to šílené. Stálo nás to zápas,“ doplnil. Kouči se také nelíbilo, jak jeho svěřenci naložili s přesilovou hrou pět minut před koncem, během které si nevytvořili šanci a ani nevystřelili.

V závěrečné hře Anaheimu bez gólmana Hronek střelou přes celé kluziště minul prázdnou branku a se sirénou se ještě málem pustil do bitky. Nelíbilo se mu, jak McTavish zajížděl hokejkou pod Šilovse, aby vydoloval puk a dostal jej do branky. Český bek po McTavishovi vystartoval a chtěl si to s ním vyříkat ručně, ale rozhodčí je včas oddělili.

Vancouver získal o den dříve jistotu postupu do play off a výhrou nad Anaheimem se dostal na sto bodů poprvé od sezony 2014/15.

„Naším cílem bylo probojovat se do play off. Ale to se ještě nehraje. Nesmíme koukat moc dopředu a zabývat se play off. Musíme se více zaměřit na přítomnost, na aktuální zápas,“ řekl útočník Vancouveru J.T. Miller. „Když budeme hrát stejně jako dnes, tak většinu zápasů prohrajeme,“ podotkl.

Anaheim prohrál popáté v řadě. Naposledy zvítězil před deseti dny, kdy Dostál vychytal proti Chicagu svou první nulu v NHL.

Góly

Domácí: 11:26. Boeser, 29:34. Joshua, 57:47. Joshua

Hosté: 43:37. Zellweger, 44:48. McTavish

Sestavy

Domácí: Šilovs (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), T. Myers, Soucy, Juulsen, Cole – Boeser, E. Pettersson (A), Höglander – Garland, J. Miller (A), Joshua – Bains, Blueger, Podkolzin – Lafferty, P. Suter, Michejev.

Hosté: Dostál (Gibson) – Fowler (A), Zellweger, Lindström, Mintjukov, Vaakanainen, Lagesson, LaCombe – Terry, Carlsson, Killorn (A) – R. Strome, Zegras, Vatrano – Leason, McTavish, Lundeström – Silfverberg (A), Groulx, R. Johnston – Meyers.

Rozhodčí

C. Sandlak, J. McIsaac

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud