Květoslav Šimek
9. dubna 2024 • 11:00

Vstávej, máš smlouvu v NHL! V Plzni z toho nadšení nebyli, přiznal Hlavaj

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva pro Samuela Hlavaje, rána pro Plzeň. Dvaadvacetiletý slovenský brankář podepsal po ročním angažmá v extralize nováčkovskou smlouvu s Minnesotou Wild. „V Plzni nebyli kdovíjak nadšení, ale museli mě uvolnit. Přestože jsem měl smlouvu i na příští sezonu,“ líčil Hlavaj pro sport.sk na reprezentačním srazu před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě.



I pro Hlavaje to bylo překvapení. „Je to velká věc, ale stále jenom začátek,“ uvědomuje si gólman. „Vím, že nemám nic jistého a budu muset bojovat o místo.“ Nováčkovský kontrakt podepsal na dva roky. Draftovaný sice nikdy nebyl, ale v zámoří už si zachytal. Tři roky působil v mládežnických soutěžích USHL (Lincoln Stars) a QMJHL (Sherbrooke Phoenix).

„Seběhlo se to opravdu rychle,“ usmíval se Hlavaj. „Jeden večer jsme si telefonovali se zástupci Wild a minulý týden mi volal agent s tím, že máme smlouvu. Bylo to velmi příjemné ráno. Já totiž ještě spal, když mě agent vzbudil a říkal, že máme kontrakt.“

Nabídka nepřišla z čistého nebe. Už během sezony Hlavaje skauti sledovali, hodně se jim líbil už na předchozím šampionátu. Tehdy ale dodržel dohodnutou smlouvu s Plzní a šel do české extraligy. V základní části za Škodovku odchytal 28 zápasů s úspěšností zákroků 90,27 % a průměrem 3,1 branky na zápas. Žádná velká sláva. Ani v předkole, kde naskočil do dvou zápasů.

„Po týmové stránce to nebylo takové, jak bychom si v Plzni představovali,“ neskrýval Hlavaj. „I osobně bylo co zlepšovat. Nebyl jsem sám se sebou tak spokojený, jak bych chtěl. Měl jsem během roku indicie, že mě skauti sledují, ale nezaobíral jsem se tím. Snažil jsem se soustředit hlavně na sezonu.“

V Plzni měl sice smlouvu ještě na rok, ale je odhodlaný zabojovat o šanci v zámoří. Aktuálně je Hlavaj na srazu slovenské reprezentace v Humenném. Národní tým tam sehraje dva přípravné zápasy se Švýcarskem.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud