Pavel Bárta
5. dubna 2024 • 18:35

Plzeň řeší trenéra, má dvě možnosti. Přijde Klepiš, vábí i brankáře z Finska

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplynuly čtyři týdny, co Plzni skončila sezona. Po vyřazení v předkole s Litvínovem klub odvolal realizační tým v čele s koučem Petrem Kořínkem a hledá náhradu. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz se v záběru ocitli David Čermák a Miloš Holaň, mluvilo se o Josefu Jandačovi. Podle všeho končí doba, kdy na Západě spoléhali na převážně vlastní zdroje. Mužstvo převezme trenér, který přijde zvenčí.



Po vyřazení Plzně z play off deník Sport první informoval o odchodu sportovního manažera Tomáše Vlasáka. Po devíti letech mění stáj a přesune se do Mladé Boleslavi. Jeho agendu by měl převzít spolumajitel a šéf klubu Martin Straka, jenž pomáhal trenérům a při zápasech stál taky na střídačce. Nyní přemýšlí, komu svěřit osud mužstva po odchodech Kořínka s asistentem Františkem Bombicem.

Indiáni se dlouho drželi svých kořenů. Posledním přespolním trenérem byl v sezoně 2011/12 Marian Jelínek. Dalších dvanáct let vedl mužstvo pokaždé někdo z místních, případně trenér, který v klubu už působil. Pod Milanem Razýmem vybojovala Plzeň v roce 2013 historický titul, Michal Straka a Martin Straka tým dovedli k bronzu. Následovali Václav Baďouček a Petr Kořínek. Až na Baďoučkova pobočníka Miloše Říhu mladšího všechno bývalí elitní hráči a odchovanci. Další bronzový kouč Ladislav Čihák před nástupem k áčku pracoval v Plzni u mládeže.

Střídání domácích ikon končí, nazrál čas na změnu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud