15. června 2008 • 15:54

Jašin zpátky do Islanders?

Autor: kml
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se před rokem hokejový útočník Alexej Jašin loučil s NHL, odcházel zadním vchodem. Na cestu dostal pár miliónů, ale v New York Islanders mu nemohli přijít na jméno.



Po jedné sezoně v ruské Jaroslavli se ale Jašin možná vrátí. "Mluvili jsme spolu," přiznal listu Newsday agent Mark Gandler, že jednal s manažerem Garthem Snowem.

"Jde to velmi pomalu. Na začátku jsem jim řekl cenu, ze které nebyly příliš nadšení." Podle Gandlera částka na jednoroční smlouvě nepřekročí 4,5 miliónu dolarů (asi 72 miliónů korun).

Angažování Jašina možná týmu s druhým nejhorším útokem v lize pomůže. Klub z Long Islandu by ale rezignoval na snahu manažera Snowa a trenéra Teda Nolana postavit perspektivní tým.

Byli to právě oni, kteří loni přemlouvali majitele Isles Charlese Wanga, aby se svého oblíbeného hráče zbavil. Wang souhlasil a ještě sedm let bude Jašinovi každoročně vyplácet 2,2 miliónu dolarů (asi 35,2 milionu korun).

Bývalý agent Patrika Eliáše však spíše začal Jašina nabízet v době, kdy se v zámoří připravuje boj o volné hráče. Ruský forvard byl v playoff Superligy nejproduktivnějším hokejistou, ale návrat do New Yorku by určitě uvítal. Nejenže tam má dům, ale především tam bydlí jeho přítelkyně, americká modelka Carol Alt.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud