23. července 2009 • 11:43

Islanders po Rolosonovi ulovili i Birona

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů New Yorku Islanders v zámořské NHL překvapivě podepsalo jednoletou smlouvu s brankářem Martinem Bironem, který byl volným hráčem.



První červencový den přitom Ostrované získali na dva roky Dwaynea Rolosona a pod dlouholetou smlouvou do sezony 2020/21 mají i Ricka DiPietra. Biron si v novém působišti vydělá 1,4 milionu dolarů.

Jedenatřicetiletý Biron byl brankářskou jedničkou Philadelphie od února 2007, kdy do týmu přišel z Buffala. Během léta se však stal nadbytečným, neboť Flyers získali navrátilce z KHL Raye Emeryho. Zkušený gólman zasáhl do 433 zápasů, připsal si 199 vítězství a v průměru inkasoval 2,59 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,1 procenta.

Islanders k posílení na brankářském postu sáhli patrně kvůli nejistému stavu prvního gólmana týmu, jímž má být DiPietro. Ten však za poslední ročník odchytal kvůli potížím s koleny jen čtyři zápasy. V srpnu se však má opět postavit na brusle a vedení věří, že bude připraven na začátek tréninkového kempu.

"Máme vlastně nyní tři brankářské jedničky," prohlásil generální manažer klubu Garth Snow, sám bývalý gólman. "Poučili jsme se z minulé sezony, jak důležitá je stabilita v naší sestavě, a díky němu (Bironovi) máme dalšího kvalitního hráče, který může nastoupit od začátku," dodal Snow.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud