Tomáš Vrábel
27. října 2015 • 11:54

Simon na farmě Pittsburghu září. Dočká se brzy NHL?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přeřazením na farmu se neužíral. Dominik Simon si sice na hokej v AHL dva zápasy zvykal, nebodoval a v hodnocení +/- měl -2, ale pak se rozjel. Nyní je po šesti zápasech, ve kterých dal dvě branky a na dalších pět nahrál, druhý v týmovém bodování rezervy Pittsburghu Penguins hrající ve Wilkes-Barre.



„Hokej tady není jednoduchý, ale pomalu se do toho dostávám,“ říkal po třetím duelu, ve kterém dal gól, přidal tři asistence a výrazně se podepsal pod obrat z 0:3 na 6:4.

Naposledy rozhodl víkendové střetnutí gólem v prodloužení na 3:2. Před brankou okradl soupeře o puk a rychlou střelou bekhendem určil vítěze. „Je to zábava,“ řekl o prodloužení třech hráčů proti třem. „Musíte hrát chytře. Držet puk a vytvářet si šance. Pak se jistě rozhodujícího gólu dočkáte,“ řekl.

Simonovi se tak na farmě daří. „Hlavní je, že jsme vyhráli jako tým,“ pravil. Ale důkazem je i to, že do něj trenér Mike Sullivan vkládá důvěru. Právě Simon byl s parťákem Kühnhacklem poslán na první střídání nastaveného času. „Byl to instinkt,“ usmál se kouč. „Ve třetí třetině v sobě měli jiskru, navíc zařídili vyrovnání. Tak jsem se rozhodl, že nejlepší je začít prodloužení s nimi a vyplatilo se,“ popsal Sullivan.

Kanadské bodování Wilkes-Barre:
1. Wilson - 8 bodů (4+4)
2. Simon - 7 bodů (2+5)
3. Kostopoulos - 6 bodů (3+3)
4. Pouliot - 6 bodů (1+5)
5. Sheary - 5 nodů (1+4)

Simon je jedním z lídrů rezervy Penguins. Nastupuje i v přesilových hrách, a pokud v takové formě bude pokračovat, může časem pomýšlet na befél shora. Pittsburghu se totiž příliš nedaří, v konferenci mu patří až desátá příčka a nezkušení borci jako Sprong či Rust jen tápou. Farnham už dokonce uvolnil místo na soupisce, když byl odeslán na farmu a z waiver listu si ho stáhlo New Jersey.

Vstoupit do diskuse
0