28. února 2019 • 10:14

Zdivočelý Francouz v obří bitce! Přejel hřiště a zezadu sestřelil soupeře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Pavel Francouz vychytal v dresu Colorado Eagles podruhé v sezoně nižší zámořské ligy AHL čisté konto a navíc se zapojil do hromadné potyčky. Osmadvacetiletý gólman pomohl ve středu 30 úspěšnými zákroky k domácímu vítězství nad San Antoniem 6:0 a tři sekundy před koncem se vydal přes celé hřiště pomoci spoluhráčům v bitce.



V rozhodnutém utkání vyvolal v nervózním závěru potyčku Francouzův spoluhráč Kale Kessy a zapojila se do ní v rohu obranného pásma Rampage většina hráčů na ledě. Ve chvíli, kdy se přidal finský gólman San Antonia Ville Husso, se Francouz vydal k němu a srazil jej k zemi.

Souboj už nepokračoval a český brankář zamířil na střídačku. Francouz inkasoval dvě trestné minuty za opuštění brankoviště a dalších pět minut za napadení. Celkem sudí rozdali v utkání 95 trestných minut.

VIDEO: Takhle se Francouz zapojil do potyčky

Francouz podepsal loni v květnu jako nedraftovaný volný hráč v NHL roční jednocestnou smlouvu s Colorado Avalanche, která mu zaručuje příjem 690 tisíc dolarů i v případě pobytu na farmě. Do zámoří se vydal účastník pěti světových šampionátů i olympijských her v Pchjongčchangu po třech letech strávených v Čeljabinsku v KHL. V roce 2015 vychytal v extralize historický titul Litvínovu.

Francouz odchytal v sezoně za Eagles 36 zápasů s průměrem 2,76 obdržené branky a úspěšností zákroků 91,6 procenta. Odchovanec Plzně už debutoval i v NHL a za Colorado odchytal část dvou zápasů na přelomu prosince a ledna. Měl v nich průměr 1,96 obdržené branky a úspěšnost 94,3 procenta.

Pavel Francouz hbitě přejel bránu...
Pavel Francouz hbitě přejel bránu...

Vstoupit do diskuse
0