14. září 2020 • 16:45

2740 kilometrů autem! Nový gólman Slovanu jel za týmem dva dny

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen cesta za novým angažmá byla pořádná výzva! Současná situace, která je stále silně komplikovaná pandemií koronaviru, donutila ruského brankáře Andreje Makarova, nové jedničky hokejistů Slovanu Bratislava, aby do Slovenska vyrazil opravdu nevídaně. Z rodné Kazaně ujel 2740 kilometrů autem! Po dvou dnech cesty s minimálním odpočinkem se sedmadvacetiletý gólman se zkušenostmi ze zámoří a KHL v pondělí konečně hlásil vedení mužstva ze slovenské extraligy.  



Pro ještě nedávného účastníka KHL šlo o jednu z největších letních posil. Přesto se Andrej Makarov, bývalý gólman z organizace Buffalo Sabres, připojil k bratislavskému Slovanu až nyní. Důvod? Podobně jako obránce Pardubic Stěpan Zacharčuk čekal někdejší juniorský reprezentant v Rusku na pracovní vízum pro hráče klubů z Evropské unie.

Když Makarov konečně dostal povolení vycestovat z vlasti do nové hokejové destinace, musel kvůli koronavirovým opatřením přehodnotit původní plán letět letadlem. Místo toho rodák z Kazaně vyrazil do Bratislavy na hodně netradiční 2740 kilometrů dlouhý trip autem přes Moskvu a Rigu.

Pro bývalého gólmana čínského Kunlunu či Jekatěrinburgu šlo o náročnou cestu, v pondělí už se ale dočkal, když dorazil do hlavního města Slovenské republiky. Nyní ještě musí dokončit povinnou karanténu a podstoupit testy na COVID-19. Pokud budou negativní, mohl by se začít se Slovanem připravovat již ve středu či ve čtvrtek. 

Slovenský klub, který nedávno změnil majitele, si od Makarova hodně slibuje, původně však mělo vedení zájem získat mezi tři tyče krajana.

„Aktuální situace na trhu však tomu nenahrává, proto jsme se začali rozhlížet v zahraničí. Na Andreje jsme dostali velmi dobré doporučení od trenérů gólmanů z více týmů, kde Andrej v minulosti působil. Jde o brankáře v ideálním věku, s dobrými fyzickými parametry a zkušenostmi ze světových soutěží. Věříme, že v našem mužstvu bude oporou a pomůže nám na cestě v úspěšném tažení v nové sezoně,“ řekl Maroš Krajči, hlavní poradce nového bosse Slovanu Rudolfa Hrubého pro klubový web.

Makarov strávil poslední čtyři sezony v KHL, kde kromě již zmíněného Kunlunu a Jekatěrinburghu hájil barvy Nižněkamsku a Dinama Riga. Několik zápasů odchytal i ve druhé nejvyšší ruské soutěži (VHL). Před kariérou v Kontinentální hokejové lize prošel juniorkami v Severní Americe. Na kontě má také jeden start v NHL za Buffalo Sabres, většinu zámořského angažmá odchytal na farmě v Rochesteru. 

 

  

Vstoupit do diskuse
0