21. dubna 2023 • 11:37

Pardubice čeká po 16 letech Spengler Cup. Odměna a ocenění, říká Dědek

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic se na konci prosince představí na Spenglerově poháru v Davosu, kam se vracejí po 16 letech. Na klubovém webu o tom informoval majitel Dynama Petr Dědek. České zastoupení na nejstarším turnaji světa tak bude pokračovat nepřetržitě od roku 2016. Loni se zúčastnila pražská Sparta a prohrála až ve finále s Ambri-Piottou.



„Je to pro nás odměna a ocenění výsledků v této sezoně. Vážím si toho, že právě Dynamo Pardubice bude reprezentovat český hokej na prestižním Spengler Cupu,“ uvedl Dědek.

Pardubice, které ovládly základní část extraligy a po semifinálovém vyřazení s Třincem 3:4 na zápasy získaly bronz, budou startovat také v Lize mistrů. Tam se vracejí poprvé od sezony 2016/17.

Na Spenglerově poháru se představí vedle domácího Davosu a dalšího stabilního účastníka reprezentace Kanady také obhájce triumfu Ambri-Piotta a švédská Frölunda. Šestého účastníka turnaje ještě pořadatelé nezveřejnili. Hrát se bude tradičně od úterka 26. prosince do neděle 31. prosince.

Pardubice se Spengler Cupu dosud zúčastnily dvakrát. V roce 1987 Tesla skončila na pátém místě, v roce 2007 se tehdejší Moeller umístil na čtvrté pozici. Jediným pamětníkem tehdejší účasti je ze současného týmu útočník Tomáš Zohorna.

České kluby na Spenglerově poháru naposledy chyběly v roce 2015 a také o rok dříve. Od té doby se dvakrát zúčastnil Mountfield HK a dvakrát Třinec. V letech 2020 a 2021 byl kvůli pandemii koronaviru turnaj zrušen a loni se představila Sparta, která měla hrát i v neuskutečněných ročnících.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0