18. dubna 2019 • 18:05

Česko – Bělorusko 3:4. Šok na úvod MS! Hadamczikova osmnáctka padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace hráčů do 18 let nezvládla úvodní zápas na světovém šampionátu ve Švédsku. V základní skupině A podlehli svěřenci kouče Aloise Hadamczika Bělorusku 3:4. Čeští mladíci sice ve druhé třetině vyrovnali z 0:2 na 2:2, ještě do druhé přestávky ale prohrávali 2:4.



Českému týmu vstup do utkání nevyšel a už po 12 vteřinách prohrával. Usov obral za brankou o puk Kubíčka, přihrál Oksenťjukovi a ten zblízka překonal Bednáře. Bělorusové se následně ubránili při trestech Kozoreze a Bujalského. Soupeř naopak v 18. minutě početní výhodu vteřinu před plánovaným návratem vyloučeného Volrába na led zužitkoval a od modré čáry se trefil přes clonu Děmčenko.

V úvodu druhé části Pinčuk po blafáku zakončoval bekhendem do prázdné branky, ale puk odpálil obránce Volráb a videorozhodčí potvrdil, že to stihl. Češi navíc díky Volčenkově faulu hráli přesilovku, kterou ve 24. minutě využil Haš. Jeho tečovaná střela z pozice za pravým kruhem skončila za Kolosovem.

Za tři minuty bylo vyrovnáno. Přikryl ještě šanci nevyužil, ale o chvíli později Mlčák trefil od modré čáry levý horní roh Kolosovovy branky. V polovině utkání však vrátil po Oksenťjukově přihrávce zpoza branky Bělorusku vedení Bujalskij. V 38. minutě navíc zakončil kombinaci úspěšnou tečkou Bělov a bylo to 4:2.

Do třetího dějství už vyjel na led místo Bednáře náhradník Pařík, a i když neinkasoval, nebylo to nakonec českému výběru nic platné. V 53. minutě dal sice Volráb kontaktní gól, jenže na více už Hadamczikova družina ani přes závěrečnou power play nedosáhla.

Dalším soupeřem Čechů budou v sobotu Švýcaři.

Góly

Domácí: 23:21. Haš, 26:30. Mlčák, 52:40. Volráb

Hosté: 00:12. Oksenťjuk, 17:52. Děmčenko, 29:43. Bujalskij, 37:20. Bělov

Sestavy

Domácí: Bednář (41. Pařík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Teplý, Barinka, Pšenička – Raška II, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Myšák.

Hosté: Kolosov (Zinověnko) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Volčenkov, Sedov, Fedorenčik – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Bělov, Kačelovskij, Martynov – Palčik.

Rozhodčí

Marcus Linde (SWE), Andre Schrader (GER) – Ludvig Lundgren (SWE), Jani Pesonen (FIN)

Stadion

A3 Arena, Umeå (Švédsko)

Návštěva

190 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud