23. května 2010 • 23:06

Rusové zranili Jágra. A jeho Inna plakala

Autor: bke, tbl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to možná vůbec nejemotivnější moment celého finále, v němž čeští hokejisté vybojovali zlaté medaile. Ve třetí třetině jim však zatrnulo, když Rusové zranili Jaromíra Jágra. A jeho krásná přítelkyně Inna se na tribuně rozplakala.



Deset minut před koncem Jágr upadl po srážce s Jeleminem a rozhodčí ruského obránce vzápětí vyloučili na pět minut a do konce utkání.

Jágr se dlouho nezvedal z ledu. Strach o jeho zdraví dohnal jeho přítelkyni Innu na tribuně až k slzám.

Foto 

Jágrův pád po bodyčeku ruského obránce vypadal hodně nebezpečně. Samotný zákrok ovšem z opakovaného záběru vypadal jako čistý, vyloučení (navíc do konce utkání) se divili i televizní komentátoři.

"Podle mě to vůbec nebyl faul, byl to čistý bodyček zadkem. Rozhodčí se zmýlil," říká i hokejový kouč Vladimír Vůjtek, který utkání pro Deniksport.cz komentoval. "Při takovém bodyčeku letí přes hlavu. Pak si může něco narazit nebo pohnout krčním obratlem."

Rozhodčí ale situaci posoudili podle pravidel mezinárodní hokejové federace. Jelemin se totiž tělem dostal příliš nízko.

"Nečekal jsem, že půjde až tak dolů, že mě trefí až pod koleno," popisoval situaci Jágr v rozhovoru pro Českou televizi. Jágr kvůli zranění kolena utkání nedohrál.

Při zápase se Švýcarskem byla Jágrova Inna smutnáFoto Pavel Mazáč (Sport)

Rus se dopustil faulu, který pravidla popisují jako "pád pod nohy" (clipping). Ten se píská ve chvíli, kdy se hráč svým tělem vrhne přes nebo pod kolena protihráče.

A vzhledem k tomu, že Jágra zranil, bylo vyloučení do konce zápasu jediným možným trestem.

Přesto Rusové dokázali pouze snížit, na druhou vyrovnávací branku se již nezmohli. Češi tak po výhře 2:1 slaví titul mistrů světa.

(zleva) Lena-Charlotte Harmanová, Inna Puhajková a Tereza Klepiš
(zleva) Lena-Charlotte Harmanová, Inna Puhajková a Tereza Klepiš

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud