Pavel Novotný
19. ledna 2011 • 22:30

Slováci mají s MS problémy, organizátoři nestíhají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenky českých fanoušků sice ještě směřují k blížícímu se play off extraligy, ale naši východní sousedé mají již plnou hlavu s přípravami na nadcházející světový šampionát, který začíná už za necelých sto dní. Slovensko přivítá hokejovou elitu poprvé v historii, zdaleka ne vše však jde podle představ organizátorů.



Největší problémy jsou s hlavní arénou Ondreje Nepely v Bratislavě, kde své zápasy sehraje i český národní tým. Jeho rekonstrukce se totiž protahuje a poměrně citelně prodražuje. Původní suma měla dosáhnout 74 milionů eur, podle posledních informací však bude konečná částka o 11 milionů vyšší.

A ani s vnitřním vybavením stadionu to zatím nevypadá moc dobře. Povalující se kabely či nedodělané sprchy potvrzují, že organizátory čeká ještě hodně práce."Ještě je potřeba dokončit kabiny, ošetřovnu, antidopingovou místnost, kabiny pro rozhodčí, prostory pro technický personál a část hlediště," uvedl pro iDnes cz. ředitel šampionátu Ľubomír Lenár.



Dle slov ředitele je stadion hotový zhruba ze 70 procent, jeho kolaudace se chystá na 10. dubna. V aréně Ondreje Nepely prozatím chybí ledová plocha, hotové nejsou ani boxy pro komentátory a prostory pro novináře.

V případně skyboxů údajně není vůbec jisté, zda se stihnou do začátku světového šampionátu dokončit, či budou k dispozici až pro novou sezonu.

Kolaudace se chystá na 10. dubnaFoto Archív


Český a slovenský tým bude moci z hlediště povzbuzovat téměř 9 800 fanoušků, což je asi o 1700 více, než je původní kapacita stadionu. O zápasy v Bratislavě je díky účasti bývalých federálních partnerů velký zájem, horší situace je v Košicích, kde se hrají zbývající utkání. Do této chvíle prodali pořadatelé v Košicích pouze dvanáct procent lístků, zatímco v hlavním městě Slovenska již dvě třetiny.



Hala v Košicích bude hostit zápasy osmi týmů v základních skupinách, dále utkání o postup do bojů o medaile a udržení v elitní kategorii.

Lístky na jeden zápas ve východoslovenské metropoli podle stávajícího ceníku přijdou na deset až 55 eur (243 až 1338 Kč). "Pokud o vstupenky nebude větší zájem, na řadu přijdou různé slevy a další akce na podporu prodeje," plánují organizátoři.

Celkově je příznivcům k dispozici přes 390.000 lístků, z nichž se dosud prodala zhruba polovina. Organizátoři očekávají, že prodají asi 350.000 vstupenek. Zájemci si zatím mohou zakoupit permanentky na celý turnaj, na skupinovou fázi nebo na jeden hrací den.

Kakto by měla vypadat zrekonstruovaná hala
Kakto by měla vypadat zrekonstruovaná hala






Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud