27. dubna 2011 • 15:30

Znají pachatele. Demitru okradl hotelový fantom

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátrání po zmizelých věcech okradeného slovenského hokejisty Pavola Demitry (36) nabralo rychlý spád. Policie už na základě videozáznamu zná podobiznu muže, který hvězdnému útočníkovi na hotelu, kde budou ubytovaní i čeští hokejisté, sebral věci za více než 11 700 eur (téměř 300 000 korun). Podle informací slovenského deníku Nový Čas jde o zhruba 35 letého muže, který má na svědomí krádeže i v jiných bratislavských hotelích.



Zloděj v sobotu vnikl do Demitrova pokoje. "Pachatel bez známky násilí překonal uzamykací mechanismus dveří do pokoje," popsal neuvěřitelnou krádež policejní mluvčí František Peczár.

Demitra, který zrovna trénoval s mužstvem v bratislavské hale, se se zločincem v hotelu minul doslova o pár minut.



"Celá situace nás nesmírně mrzí. Učinili jsme všechna opatření pro to, abychom pachatele dopadli," uvedla komunikační manažerka hotelu Mária Adamová. "Na základě vyhodnocení kamerových záběrů byla vytipována podezřelá osoba, která není zaměstnancem hotelu," doplnila.

879675:gallery:true:true

Podle informací Nového Času má krádež na svědomí asi 35 letý muž, známý "fantom" bratislavských hotelů.

Při loupeži měl na očích sluneční brýle a oblečenou větrovku, kterou budil značnou pozornost. V době činu totiž venku svítili sluníčko a bylo asi 25 stupňů.

Demitrovi zmizely z pokoje notebook, hodinky, mp3 přehrávač, brýle a další osobní věci.

"Mrzí mě to hlavně proto, že jsem přišel o osobní věci, které pro mě mají velkou hodnotu. A nemyslím materiální," litoval Demitra.

Na náhradě škody se už dohodl s vedením hotelu. "Vědí, co kolik stálo. V tom problém není. Nic podobného se mi ještě nestalo. Jsem zklamaný, že se mi to stalo zrovna doma."

V hotelu, kde k ostudné krádeži došlo, se už ubytoval šéf IIHF René Fasel, ve čtvrtek by tam měla přicestovat i česká výprava.

Po víkendových událsotech managment hotelu posílil ochranku. "Všechny dostupné informace jsme poskytli policii, se kterou úzce spolupracujeme. V souvislosti se šampionátem posilujeme ochranku a bezpečnostní službu," stojí v prohlášení hotelu.

Pavol Demitra vystřílel Slovensko bod navíc.
Pavol Demitra vystřílel Slovensko bod navíc.


Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud