29. dubna 2011 • 23:01

Kanada i díky dvěma trefám Eberleho zdolala Bělorusko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady vstoupili do mistrovství světa v Košicích výhrou nad Běloruskem 4:1, o které definitivně rozhodli dvěma trefami v závěrečné třetině. Dvě branky vítězů zaznamenal útočník Edmontonu Jordan Eberle. Zápas řídili čeští sudí Antonín Jeřábek a Vladimír Šindler.



Kanaďanům vyšel skvěle vstup do utkání a na konci druhé minuty se po Kaneově přihrávce prosadil před Mezinem Eberle. Bělorusové pak v úvodní části přečkali půlminutové oslabení tří proti pěti. Pak se Kanada sice ubránila při Skinnerově trestu, ale 34 vteřin před pauzou vyrovnal Stepanov, který dotlačil puk za Reimerova záda.

V druhém dějství nejdříve nevyužil šanci Tavares, ale pak talent New Yorku Islanders uvolnil dalšího mladíka Skinnera a útočník Caroliny v 31. minutě vrátil zámořskému týmu vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Grabovskij, ale trefil jen tyč. Ta pak pomohla i Mezinovi po Phaneufově střele. Další dvě možnosti pak nevyužil Grabovskij.

Hned v úvodu třetí části běloruský kapitán Grabovskij v úniku opět ztroskotal na Reimerovi a v 46. minutě pojistil náskok favorita z úhlu ránou pod horní tyč Tavares. Za tři minuty při Děmaginově vyloučení zvýšil na 4:1 Eberle. V 58. minutě ještě po Korobovově faulu neproměnil Stewart trestné střílení.

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina B (Košice):
Bělorusko - Kanada 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky:
20. Stepanov (Kulakov, Kitarov) - 2. Eberle (E. Kane, Scalzo), 31. Skinner (Tavares), 46. Tavares (Skinner, L. Schenn), 49. Eberle (Phaneuf, Scalzo). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler (oba ČR) - Hribar (Slovin.), Novák (SR). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 6025.
Bělorusko: Mezin - Stasenko, Denisov, Kosťučenok, Korobov, Goroško, Kolosov, Rjadinskij - Ugarov, Meleško, Grabovskij - Michalev, Kulakov, Stas - Děmagin, Stepanov, Kitarov - Drozd, Pavlovič, Kovyršin. Trenér: Eduard Zankovec.
Kanada: James Reimer - Phaneuf, Burns, L. Schenn, Pietrangelo, Scalzo, Methot - Zajac, Ladd, Clutterbuck - E. Kane, Eberle, Spezza - Stewart, Nash, Duchene - Tavares, Skinner. Trenér: Ken Hitchcock.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud