2. května 2011 • 18:43

Překupníkům se daří, o lístky na Čechy je zájem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik skupinek českých hokejových fanoušků vyrazilo do Bratislavy podpořit svůj tým s rizikem, že zápas svěřenců trenéra Aloise Hadamczika na vlastní oči nakonec neuvidí. Na oficiálně vyprodané utkání s Dánskem se ale nakonec bez problémů dostali, spoustu lístků nabízeli překupníci před vchodem do arény.



"Stálo nás to den dovolené a riziko, že utkání neuvidíme," řekla ČTK Petra, která spolu s kamarádem vyrazila na dnešní zápas Česka s Dánskem. Lístky na utkání, které bylo stejně jako ostatní zápasy obhájců titulu v základní skupině už delší dobu vyprodáno, si zakoupili u jednoho z mnohých překupníků. A ani je nepřeplatili.

"Přijeli jsme jen na otočku," doplnil další pár v českých dresech, který si čas před zápasem krátil v zóně pro fanoušky u stadionu. Na delší dobu by přijeli v případě, že by se daly sehnat lístky i na další zápasy. Prodejci před stadionem ale nabízeli vstupenky hlavně na nejbližší zápas.

Kšeftování se vstupenkami, které se rozběhlo už před začátkem největší sportovní akce v historii Slovenska, kritizují organizátoři turnaje. Marně už delší dobu upozorňují, že černý trh s lístky je v rozporu s pravidly prodeje vstupenek. Policie dříve uvedla, že tyto případy nevyšetřuje, neboť je nepovažuje za trestný čin ani přestupek.

Hlavně, ať reprezentace vyhraje – to aby si fanoušci nemuseli studem oholit hlavu
Hlavně, ať reprezentace vyhraje – to aby si fanoušci nemuseli studem oholit hlavu


Není výjimkou, že prodejci nabízejí vstupenky hned vedle skupinek strážníků, kteří dohlížejí na pořádek před stadionem. Podle některých fanoušků si za rozmach neoficiálního prodeje mohou organizátoři sami, protože lístky jen na jednotlivá utkání byly k dispozici až v poslední fázi prodeje, kdy už byla řada zápasů vyprodána. Příznivci jednotlivých týmů si prý navíc navzájem vyměňují vstupenky, které si zakoupili v balíčcích zahrnující více zápasů.

Ačkoliv během zápasu Česka s Dánskem bylo v hale více volných míst než o sobotním prvním vystoupení Hadamczikova výběru na šampionátu, tým kapitána Tomáše Rolinka si znovu mohl připadat jako před domácím publikem.

Tribuny opět ovládli čeští fanoušci, kteří o sobě dali vědět mohutným pokřikem "Češi, Češi" už při nástupu obou týmů. Diváci se bavili zejména ve druhé třetině utkání, ve které čeští hokejisté nastříleli soupeři čtyři branky, což hlediště ocenilo mexickými vlnami.

Fanoušci si mohou okamžiky ze stadionu zvěčnit. Organizátoři totiž udělali další ústupek a po zvoncích a řehtačkách umožnili vstup také s fotoaparáty.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud