2. května 2011 • 19:22

Spokojený Hadamczik: Zápas jsme kontrolovali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Alois Hadamczik si pochvaloval, že jeho svěřenci nevyzpytatelného soupeře, který před rokem postoupil do čtvrtfinále MS, nepodcenili.



"Věděli jsme, že se musíme na zápas dobře připravit, což se stalo. Myslím si, že jsme měli utkání po většinu doby pod kontrolou, dali rychlý gól a poté, co jsme vstřelili druhou branku, nebylo o naší výhře pochyb," řekl Hadamczik novinářům.
Kritickým momentem bylo jen dvojnásobné oslabení na začátku druhé třetiny.

"Bylo to důležité. Pavelec i hráči, kteří byli na ledě, to zahráli výborně. Nedostali jsme gól, naopak jsme pak sami dali druhý, který tým zklidnil. Poté jsme hráli výborný hokej," uvedl kouč, který celkově ocenil výkon brankáře Ondřeje Pavelce, jenž poprvé v národním týmu udržel čisté konto.


V české sestavě se poprvé na turnaji objevil útočník Tomáš Plekanec, jenž nastoupil s Jaromírem Jágrem a Romanem Červenkou v první formaci. "Myslím si, že byl vidět. Měl hodně pěkných akcí. A věřím, že se ještě zlepší, že si ještě sednou a upřesní si, co a jak hrát. Co v utkáních zlepšit," uvedl Hadamczik na adresu autora jedné z českých branek.

V dobrých výkonech pokračovala druhý formace Patrika Eliáše, která navázala na podařený zápas proti Lotyšsku. "Vyhoví si. Každý má své opodstatnění, proč v lajně je. Michálek odehrál velmi dobré utkání," řekl Hadamczik, jemuž udělala radost i solidní defenziva a fakt, že hokejisté až do konce mysleli na možnou "nulu".

Češi na rozdíl od některých jiných týmů zvládli v úvodu turnaje roli favorita a oba papírově slabší soupeře porazili. "Samozřejmě jsem rád za každé vítězství, které tým zklidní. I když tyhle výhry nelze přeceňovat. Silní soupeři jako Finsko, Německo, Rusko nebo Slovensko nás teprve čekají," dodal Hadamczik.

Michael Frolík bojuje s Hersbym
Michael Frolík bojuje s Hersbym

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud