2. května 2011 • 19:40

Milan Michálek: Spadlo nám tam skoro všechno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě nejvydařenější zápas v reprezentační kariéře má za sebou útočník Milan Michálek. Šestadvacetiletý hokejista se dnes dvěma góly podílel na jasné výhře 6:0 nad Dánskem. Jeho branky zápas zlomily: v rozmezí 103 sekund zvýšil z 1:0 na 3:0 a o vítězi pak nebylo pochyb.



"To jsem dlouho nezažil. Padlo tam skoro všechno, skoro každá rána. Celkem jsme dali čtyři rychlé góly, což zlomilo celý zápas," poukázal Michálek na fakt, že český tým překonal brankáře Patricka Galbraitha hned čtyřikrát v rozmezí 184 sekund. "Doufám, že to takhle bude pokračovat. Pak už jsme věděli, že je po zápase. Dánové už neměli šance," uvedl útočník Ottawy.

Český tým se přitom až do poloviny utkání musel mít na pozoru. Sice si rychle vypracoval vedení 1:0, ale poté byl houževnatý soupeř nepříjemný. Navíc Dánové hráli téměř dvě minuty přesilovku pět na tři, ve které mohli vyrovnat.


"Ale odehráli jsme ho a pak se to lámalo. Marek Židlický mi to krásně nahrál, já jel sám na bránu a dal zlomovej gól," těšilo Michálka, který předtím odehrál většinu oslabení ve třech. "Měl jsem toho dost, ale naštěstí jsem se do toho pak dostal," pousmál se člen zatím nejúdernějšího českého útoku na mistrovství.

Michálka nejprve ke gólu vyzval přesně přihrávající Židlický, druhý úspěch pro něj připravili parťáci Patrik Eliáš a Martin Havlát. "Bylo to od nich krásné a pro mě zároveň lehké. Jen jsem stál jako vždycky před bránou. Věděl jsem, že Havli (Havlát) to bude cpát na první tyč," uvedl.

Rodák z Jindřichova Hradce si zatím souhru s dvojicí Havlát, Eliáš náramně pochvaluje. "Kluci v lajně hráli výborně, dařilo se nám. Jsme spokojení. Patrik s Martinem jsou sehraní už dávno, já se snažím dělat černou práci a chodit do brány. Ale je to pořád jen Lotyšsko a Dánsko. Uvidíme, jak to půjde proti Finsku a dalším silným týmům," brzdil Michálek přehnaný optimismus.

Společně s Milanem Michálkem poprvé na turnaji nastoupil i bratr Zbyněk, který se k týmu připojil v neděli. "Nevím, jestli mi pomohlo, že je tady, ale je super, že tu je. Snad spolu uděláme dobrý výsledek," přál si mladší z bratské dvojice. Rodiče jejich vydařené vystoupení z tribuny nesledovali, do Bratislavy by měli přijet na středeční zápas proti Finsku.

U puku Milan Michálek
U puku Milan Michálek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud