3. května 2011 • 22:07

Rusové odvolali tragického Nabokova. A vyhráli

Autor: Martin Křížek
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rusové porazili domácí Slovensko 4:3 a rozesmutnili zaplněnou bratislavskou halu. A to přesto, že nejistý brankář Nabokov pustil Slovákům tři laciné branky. Ani to však domácím hokejistům k výhře nepomohlo. Rusové Nabokova odvolali a dokázali utkání otočit na 4:3. Slováci tak do osmifinále postupují bez jediného bodu. Jejich šance na boj o medaile se výrazně sížila.



Byl to zvláštní zápas. Až na začátku třetí třetiny nabídli Rusové domácím hokejistům přesilovku. Věc nevídaná. Druhá ruská anomálie? I hvězdní útočníci v čele s Kovalčukem se zodpovědně vraceli na pomoc obráncům.

I z toho bylo patrné, jak o hodně trápící se hokejové velmoci šlo. Rusové byli ke škodě Slovákům oproti předchozím utkáním jako vyměnění. Přesto jim nabídli šanci na výhru. Až do 33. minuty totiž měli v brance značně nervózního Jevgenije Nabokova.



Ten totiž navázal na své nejisté zákroky z předešlých utkání a pustil Slovákům ze 17 střel hned tři branky. Přitom minimálně ve dvou případech, kdy Rusové inkasovali, ležela velká část odpovědnosti právě na Nabokovovi.

Když Slovensko už ve druhé minutě srovnávalo skóre, tak ztuhlý strážce klece vyrazil pouze před sebe do vzduchu puk, který pohodlně z voleje doklepl Šatan. Při druhém zásahu „domácích“ se nechal školácky vymíchat Gáboríkem.

Třetí zásah pouze podtrhl tragickou nejistotu ruské golmanské jedničky na tomto šampionátu. Slovenský útočník Nagy jel sám do dvou soupeřových obránců a pouze ze zoufalosti nastřelil dloubáček na Nabokova.

Vyrovnáno. Slovenský tým slaví první zásah
Vyrovnáno. Slovenský tým slaví první zásah

Tomu lehká střela propadla pod rukou a navíc po nepovedeném zákroku zavrávoral a sám spadl do své klece. Ruský trenér Bykov poté ztratil poslední trpělivost a Nabokova v polovině zápasu vystřídal.

Bohužel pro slovenský tým. Nejprve Nikulin a poté ve třetí třetině Morozov utkání otočili. Zaplněná bratislavská hala se ponořila do smutku.

„Určitě jsme si představovali, že do osmifinálové skupiny půjdeme s nějakým bodem, což se bohužel neděje. Jdeme dál bez bodu, víme, kde jsme. Nemůžeme si už dovolit prohrát,“ říkal po utkání smutný slovenský útočník Marián Hossa.

„Ale nemůžeme mít svěšené hlavy, turnaj pokračuje. Navíc nejde nevidět, že jsme dnes odehráli dobrý zápas. Jen se smutným koncem,“ dodal jedním dechem.

Slováci však před sebou mají hodně složitou misi...


Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud