3. května 2011 • 23:39

Už nesmíme prohrát, říká zničený Slovák Hossa

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod Tatrami je zamračeno, chlouba národa, slovenská reprezentace, je v těžkých nesnázích. Na mistrovství světa prohrála 3:4 s Ruskem a do osmifinálové fáze jde s nulou na kontě. Co to znamená? Že bude muset z příštích tří zápasů zřejmě pokaždé bodovat a minimálně dvakrát vyhrát za tři body…



Skoro deset tisíc diváků v Orange Aréně tahalo své hrdiny marně, oni zkrátka nezvládají vypjaté duely. A jak vidno, s nervy jsou skoro v koncích. Zbytečně faulují, inkasují v oslabení. Zbytečně se vysilují, ztrácí glanc.

„Co tahle porážka znamená? Že jsme bez bodu,“ lakonicky komentoval další ztrátu útočník Marián Hossa. Mluvil tiše, děj šampionátu si v hlavě promítal úplně jinak.



„Určitě jsme si představovali, že do osmifinálové skupiny půjdeme s nějakým bodem, což se bohužel neděje. Jdeme dál bez bodu, víme, kde jsme. Nemůžeme si už dovolit prohrát,“ tvrdil. „Ale nemůžeme mít svěšené hlavy, turnaj pokračuje. Navíc nejde nevidět, že jsme dnes odehráli dobrý zápas. Jen se smutným koncem.“

Kapitán vítězů Alexej Morozov se výrazně podílel na výhře sborné, pomáhá probouzet spícího giganta.

Vyrovnáno. Slovenský tým slaví první zásah
Vyrovnáno. Slovenský tým slaví první zásah


„Hráli jsme svůj hokej, trenér nás nabádal, ať proti Slovákům neblázníme, a to za žádných okolností. Drželi jsme se plánu hrát ze zabezpečené obrany a i když to nebylo ani chvíli jednoduché, splnili jsme cíl,“ pochvaloval si.

Rusové budou jedním z příštích soupeřů českého mužstva v kvalifikační skupině o čtvrtfinále. „Bereme si tři body do další fáze, s tím už se dá něco dělat,“ netajil Morozov spokojenost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud