4. května 2011 • 19:52

Finsko je první velký test, shodují se experti

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTOVANÝ ONLINE - Čeští hokejisté bojují s Finskem. Je to pro ně první velký test. Kdo vyhraje, přiblíží se účasti ve čtvrtfinále. "Body jsou pro oba týmy hodně důležité. Utkání hodně naznačí, jak bude vypadat osmifinálová skupina," říká hokejový kouč Vladimír Vůjtek, který utkání společně s Janem Čalounem pro portál iSport.cz komentuje.



"Je to první velký test, i když už Lotyši nás v prvním zápase hodně potrápili. Nechybělo moc a nemuseli jsme vyhrát. I když to byl první zápas turnaje, to bývá vždycky složitější. Naši to zvládli a ukázali svou sílu. Moc lepších soupeřů než Finové, proti kterým se nám dlouhodobě nedaří, už ale moc není. Je to skvělý test pro naše hráče," tvrdí bývalý útočník Jan Čaloun, olympijský vítěz z Nagana i mistr světa z roku 1999.

Čaloun byl jako skvělý kanonýr v minulosti velkou hvězdou finské ligy. "Ne že bych finské mužstvo sledoval nějak detailně. Ale pamatuji si jejich kapitána Mikka Koiva. Když jsem měl ve finské lize svoje nejlepší sezony, tak on začínal jako mladý hráč. Kdykoliv jsme hráli proti TPS Turku, tak on se mi víc věnoval, měl za úkol mě jako mladý kluk bránit. Byl hodně nepříjemný. Teď je z něj zkušená opora, kapitán národního týmu," hodnotí.

Čaloun i Vůjtek se shodují, že proti Finsku to bude vyrovnaný zápas. "Kdo z týmů zůstane na třech bodech, tak může mít velké problémy. Čekají pak všechna tři silná mužstva," připomíná Vůjtek.

"V osmifinále nás čekají tři silná mužstva a Slováci už nemají kam ustoupit, jak říkaji Rusové. Takže Slováci udělají všechno pro to, aby všechna tři utkání vyhráli."

"Bude to hodně vyrovnaný zápas. Naši vyhrají 4:3 buď po penaltách nebo prodloužení. Bude to podle mě drama," tvrdí Čaloun.

"Finové nám dělají problém, protože dobře bruslí a jsou houževnatí. Žádný souboj pro ně není ztracené. To nám moc nesedí. Míváme s nimi problémy. Prověří nás, jestli zvládneme i zápasy se silnými soupeři, kdy už se bude hrát o všechno."

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud