5. května 2011 • 19:36

Slovinci bojují o záchranu, zdolali Lotyše

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovinska porazili na úvod skupiny o udržení na mistrovství světa Lotyšsko 5:2. Letošní nováček elitní skupiny rozhodl o výhře třemi góly ve druhé třetině. K překvapivě vysokému vítězství přispěli dvěma trefami útočníci Tomaž Razingar a Rok Tičar.



Lotyši byli sice v úvodní třetině střelecky o trochu aktivnější (9:7), ale v cestě jim stál gólman Kristan, který patří k nejlepším brankářům dosavadního průběhu šampionátu podle úspěšnosti zákroků. I proto se první dvacetiminutovka odehrála bez branek.

V té druhé hrály nejprve oba týmy po jedné přesilovce, ale poté usedl na trestnou lavici za držení Lotyš Krisjanis Redlihs a už za 29 vteřin ho poslal předčasně zpět do hry Tičar. Skóre otevřel parádní ranou z kruhu pro vhazování přesně pod horní tyč.

Na konci 34. minuty využil přečíslení dvou na jednoho Razingar, když si nejprve přikopl puk bruslí a poté snadno zacílil do odkryté Masalskisovy klece. Zaskočené Lotyše stejný střelec poslal do kolen 49 sekund před koncem druhé třetiny po přihrávce Marcela Rodmana a bylo to 3:0.

Jestliže Lotyši tajně pomýšleli na zvrat, po 87 vteřinách třetí třetiny na něco takového mohli zcela zapomenout. Další dvě branky stihli přidat opět Tičar a Pajič, jenž zároveň vyhnal z branky Masalskise, který uvolnil místo Raitumsovi.

Vývoj duelu neunesl Pujacs, který byl vyloučen do konce utkání. V závěru už pouze snížili Cipulis a Bukarts.

Slovinsko - Lotyšsko 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky:
28. Tičar (Jeglič, Robar), 34. Razingar (M. Rodman, D. Rodman), 40. Razingar (M. Rodman, D. Rodman), 41. Tičar (Sabolič), 42. Pajič (Goličič) - 52. Cipulis (J. Redlihs, Andersons), 60. Bukarts (Sotnieks, Meija). Rozhodčí: Lärking (Švéd.), Sterns (USA) - Hollenstein (Rak.), Murchison (Kan.). Vyloučení: 6:6, navíc Pujacs (Lotyšsko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7467.
Slovinsko:
Kristan - Kužnik, Kranjc, Robar, Gregorc, Tavželj, Dervarič, Pavlin, Kovačevič - D. Rodman, M. Rodman, Razingar - Jeglič, Tičar, Sabolič - Goličič, Pajič, Hebar - M. Hočevar, Pance, Ankerst. Trenér: Matjaž Kopitar.
Lotyšsko: Masalskis (42. Raitums) - Rekis, Pujacs, K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, J. Redlihs, Andersons - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Dzerinš, Saulietis - Keninš, Pečura, Ankipans - Meija, Bukarts, Berzinš - Stals. Trenér: Olegs Znaroks.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud