5. května 2011 • 23:10

Norové útočí na čtvrtfinále, zdolali Švýcary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Norska zdolali v osmifinálové skupině F na mistrovství světa v Košicích Švýcarsko 3:2 a udělali velký krok k postupu do čtvrtfinále. V součtu s úspěchem proti Švédsku mají na kontě pět bodů a před sebou ještě i zápas s outsiderem Francií. Švýcarsku se naopak se třemi body na kontě play off vzdaluje.



Švýcaři se ubránili v úvodu při Sbisově vyloučení, ale v deváté minutě už se radovali Norové z vedení díky Holösově střele. Při Tollefsenově trestu mohli vyrovnat Plüss a Rüthemann, ale brankáře Haugena nepřekonali.

V 16. minutě se dostal sám před norského brankáře Lötscher, ale také neuspěl. Pět vteřin před pauzou tak zvýšili při přesilovce Norové, když úspěšně dorážel Skröder.

Na začátku druhého dějství mohl po chybě ve švýcarské defenzívě zvýšit náskok Norska Ask. Pak šel pykat dvakrát Hansen, poprvé se Norovém ubránili, ale druhou výhodu už Švýcaři využili, když se trefil z mezikruží Monnet.

Vzápětí mohl vyrovnat Vauclair, ale Haugena nepřekonal. Naopak zvýraznit rozdíl mohl Martinsen, ale ztroskotal na Stephanovi.

Na začátku třetí třetiny nepřekonal norského gólmana v další šanci Švýcarů Gardner a v 43. minutě zvýšili Norové na dvoubrankový rozdíl, když po přečíslení skóroval po Holtetově přihrávce Forsberg.

Švýcarsku pomohlo ke kontaktnímu gólu opět Hansonovo vyloučení, které potrestal nahozením od modré čáry Diaz. Porážku Švýcarska neodvrátily ani šance Plüsse a Rüthemanna a na stavu nic nezměnila ani závěrečná power play.

Švýcarsko - Norsko 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
29. Monnet (Sprunger, Seger), 48. Diaz (Rüthemann) - 9. Holös (Bonsaksen, M. Olimb), 20. Skröder (Holös, M. Olimb), 43. Forsberg (Holtet). Rozhodčí: Odinš (Lot.), Ország (SR) - Schrader (Něm.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 2820.
Švýcarsko:
Stephan - Diaz, Sbisa, B. Gerber, Du Bois, Vauclair, Furrer, Gobbi, Seger - Plüss, Rüthemann, Gardner - Ambühl, Bieber, Sprunger - Trachsler, Lötscher, Moser - Monnet, Rubin, Lemm. Trenér: Sean Simpson.
Norsko: Haugen - Bonsaksen, Tollefsen, Holös, Ask, Follestad, E. Koivu, Csiszar - Skröder, Röymark, Fredriksen - Spets, Bastiansen, M. Olimb - Hansen, Holtet, K. A. Olimb - Lorentzen, K. Forsberg, Martinsen. Trenér: Roy Johansen.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud