7. května 2011 • 16:30

Zuří boj o Jágra. Chce ho celé Rusko!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Bratislavě zuří tvrdé boje na ledě. Ale i mimo něj. Hlavní cíl? Jaromír Jágr! Na hvězdného útočníka totiž mají políčeno elitní ruské kluby a právě během šampionátu ho chtějí ulovit. Sám Jágr to příliš neřeší, soustředí se na reprezentační tým.



Petrohrad, Ufa, Kazaň, Omsk. Šéfové těchto prominentních ruských klubů postupně vyráží do dějiště šampionátu s klíčovým cílem: sehnat příslib od Jaromíra Jágra.

Podle informací deníku Sport se o slavnou „osmašedesátku“ strhává téměř válka poté, co jí v Avangardu vypršela smlouva. Takže i ostatní kluby mají počíháno na tučnou kořist.


„V současné době bych to nechtěl víc komentovat, je ale pravda, že o Jardu je v KHL velký zájem, ozývají se i ty největší kluby. Nic konkrétního se k tomu ale říct nedá,“ uvedl včera Jaroslav Zídek, hráčův agent.

Podle důvěryhodných zdrojů Sportu už se Jágr sešel přímo v dějišti šampionátu i s představiteli Petrohradu v čele s novým koučem Milošem Říhou a s Alexandrem Medveděvem, vlivným šéfem klubu, jenž je zároveň jedním z bossů Gazpromu, plynárenského gigantu.

Právě tato firma se rozhodla do klubu opět napumpovat miliony a Jágr by měl být novou hlavní tváří klubu.

Zájem o Jágra z NHL, KHL a extraligy
Podle zdrojů Sportu by českého útočníka rádi získali Montreal Canadiens. Jágr odchod do zámoří po třech letech zvažuje.

O lídra Omsku se přetahuje sibiřský klub s ostatními vážnými zájemci. V první řadě stojí Petrohrad, v závěru za ním Ufa a Kazaň.

Ve hře je Kladno. Zatím je to ale velmi málo pravděpodobná varianta, klub řeší výrazné existenční potíže.

„Můžu hrát doma v Kladně, nebo v Americe. Nebo zůstanu v Rusku,“ uvedl na toto téma Jaromír Jágr v exkluzivním rozhovoru, který si celý můžete přečíst zítra v Nedělním Sportu. „Víc bych se o tom ale nechtěl bavit. Jsem tady kvůli mistrovství, tohle fakt neřeším,“ reaguje útočník.

Přímo do Bratislavy dorazí i Anatolij Bardin, šéf Omsku. I on samozřejmě má na Jágra políčeno, vyjednával s ním už v Praze těsně před mistrovstvím. A i když sebevědomě prohlašoval, že si přijel pro Jágrův podpis, zatím ho nezískal. A kdo ví, jestli se mu to vůbec podaří...

Jágr byl velmi roztrpčený z toho, co všechno se v klubu v závěru uplynulé sezony semlelo. Takže i když původně ve svých myšlenkách preferoval, že zůstane v Avangardu, teď to rozhodně tak jisté není. A právě jeho rozladěnosti chtějí konkurenti využít.

„Jsem v klidu,“ opakuje Jágr, o kterého rovněž usiluje i zámořský Montreal. A on ví: to je hokejové město, které v tomto ohledu nemá konkurenci. Takže i zámořská štace zaměstnává jeho mysl.


„Jarda by se nám i určitě hodil, skvěle by pasoval do formace k Tomáši Plekancovi,“ přiznal i obránce Jaroslav Špaček, jenž v mužstvu působí, takže přesně ví, jak by mužstvu nejproduktivnější Evropan v historii NHL prospěl.

Podle jeho soukromého názoru by mohl od klubu dostat roční plat okolo 3 milionů dolarů. Právě i finance budou hrát při Jágrově rozhodování důležitou roli. Faktem je, že pokud by se díval jenom na peníze, musel by zůstat v KHL. V Rusku totiž dostává čistý plat.

Podle zdrojů Sportu jsou velkokluby jako Petrohrad, Ufa nebo Kazaň ochotny nabídnout Jágrovi ročně okolo 4 milionů dolarů, v přepočtu asi 68 milionů korun.

V úvahu připadá i možnost Jágrova návratu do mateřského Kladna, které v současnosti bojuje o holou existenci. Ale tato varianta je prozatím zanedbatelná.

Ať to dopadne jakkoliv, buďte si jisti, že ani nejistota ohledně budoucnosti Jágra na šampionátu nepřibrzdí.

„Ne, ne, hlavu mám čistou,“ tvrdí a myslí to vážně. Čas ho podle vlastních slov netlačí, rozhodně v Bratislavě není kvůli podpisu smlouvy. Takže ani razantní atak od ruských bossů ho neznervózňuje.

Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Plekanec na mantinelu během souboje se Slovenskem
Jaromír Jágr (vlevo) a Tomáš Plekanec na mantinelu během souboje se Slovenskem

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud