7. května 2011 • 19:34

Dánové i přes výhru s Němci na MS končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánští hokejisté sice zdolali v osmifinálové skupině E na mistrovství světa v Bratislavě Německo 4:3 po samostatných nájezdech, ale i tak přišli definitivně o naději na postup do čtvrtfinále. Tu dávala týmu trenéra Per Bäckmana jen výhra v normální hrací době. Němci stejně jako v pátek s Finskem neuspěli v rozstřelu a promarnili šanci dostat se v tabulce na první místo před Česko, na které s jedním odehraným zápasem navíc ztrácejí bod.



Zápas byl hned po 25 vteřinách na chvilku přerušen, protože po zákroku Hardta na Hospelta prasklo plexisklo. Do vedení šli v deváté minutě Dánové, když po 17 vteřinách potrestali Gogullovo vyloučení. Po Christensenově střele se puk odrazil před Madse Boedkera, který střílel do prázdné branky. Němci odpověděli za dvě minuty. Tripp dostal prostor na pravém kruhu a trefil se přesně k pravé tyči Andersenovy branky.

Dánsko znovu získalo vedení po 99 vteřinách druhé části. Mikkel Boedker objel branku a zasunul puk k levé tyče bezmocného Endrase. Hned za 26 vteřin ale bylo opět vyrovnáno. Po Kinkově přihrávce se před brankou Dánů prosadil Barta. Vrátit Dánsku vedení mohli Christensen, Kasper Jensen a Poulsen. Na druhé straně v 37. minutě v signalizované výhodě ztroskotal na Andersenovi Hospelt a odkrytou branku netrefil o chvíli později Rankel.

Vedení se Němci dočkali ve 42. minutě, kdy se trefil od modré čáry Lavallee. Jeho další pokus a střela Patrika Reimera zvýšení náskoku Kruppova týmu nepřinesly a v 58. minutě vyrovnal po akci Greena Hardt. Dánové se snažili rozhodnout v závěru během 82 vteřin dlouhé power play, protože potřebovali tři body, ale Němci odolali. Výhru jim sice zajistil v rozstřelu Mikkel Boedker, ale Dánové už věděli, že se budou v pondělí v duelu se Slovenskem s turnajem loučit.

Dánové navzdory výhře nad Německem přišli o naději na čtvrtfinále
Dánové navzdory výhře nad Německem přišli o naději na čtvrtfinále

Osmifinálová skupina E (Bratislava):
Dánsko - Německo 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
9. Mads Boedker (Christensen, Jakobsen), 22. Mikkel Boedker, 58. Hardt (Green, Madsen), rozhodující sam. nájezd Mikkel Boedker - 11. Tripp (Müller, Ullmann), 23. Barta (Kink), 42. Lavalee (Hördler, Müller). Rozhodčí: Burchell (Kan.), Baluška - Valach (oba SR), Hollenstein (Rak.). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 9299.
Dánsko: Andersen - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Hersby, Mads Boedker, Eskesen - Starkov, Green, Hardt - Madsen, Dresler, Degn - Jakobsen, Mikkel Boedker, Christensen - K. Staal, Poulsen, J. Jensen II - Storm. Trenér: Per Bäckman.
Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, Reul - Wolf, Hospelt, Rankel - Tripp, Ullmann, Müller - Mauer, Schütz, Gogulla - Kink, Barta, P. Reimer - Kreutzer. Trenér: Uwe Krupp.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud