8. května 2011 • 20:09

Hadamczik seřval Bykova: Byl to chlapský rozhovor

Autor: bke, ČTK
Vstoupit do diskuse
61
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Ruský obr Arťuchin boural jednoho českého hráče za druhým. Na to už se nemohl český kouč Alois Hadamczik dál dívat. O přestávce po druhé třetině si počkal na ruského trenéra Bykova a pořádně mu mezi střídačkami vynadal. "Byl to chlapský rozhovor," pousmál se po zápase český kouč.



Ztráta kanonýra Michálka s obráncem Rachůnkem ho pořádně vytočila. V prvním případě dostal ruský obr pouze dvě minuty, ve druhém případě vyvázl bez trestu. Zkrvavená hlava Rachůnka ale vyvolala v českých hráčích velký pocit křivdy. Obě opory nedohrály.

"Je smutné, že před mistrovstvím světa máme seminář, kde nám ukazují zákroky na hlavu a tvrdí, že se budou pískat. A pak se děje tohle. Asi si budeme muset do týmu vzít bitkaře, jako mají kluby v NHL," zlobil se Hadamczik, jenž bezprostředně po utkání prohlásil, že česká reprezentace podá protest a bude požadovat dodatečný trest pro urostlého ruského útočníka.

Hadamczik kroutil hlavou i nad vysvětlením rozhodčích, kteří české střídačce sdělili, že ataky Arťuchina byly v pořádku. "Přijel k nám a řekl, že to bylo v pořádku. Pokud to ale udělá ještě jednou, dostane prý trest do konce zápasu. Co k tomu více říci...," prohlásil Hadamczik, který připomněl i zranění Radka Martínka v prvním zápase turnaje. "Lotyš za to nedostal v zápase ani dvě minuty a pak trest na tři zápasy," řekl.


Kouče neuklidnila ani skutečnost, že podle lékařů by měli Milan Michálek i Rachůnek nastoupit do dalších zápasů.

Nejvíce rozčilený byl Hadamczik po druhé třetině, kdy nejdříve na Arťuchina, poté hlavně na kouče Bykova křičel při odchodu do kabin. "Byl to chlapský rozhovor. Jen nevím, jestli jsem mu to v ruštině řekl tak dobře jako česky," pousmál se.

Český kouč Alois Hadamczik (vpravo nahoře) se po druhé třetině pustil do ruského kouče Bykova (vlevo zády)Foto Repro ČT

Tisková konference po zápase byla i lehce komická. Hadamczik si totiž sedl u kraje stolu a posunul se dále od ruského kouče Vjačeslava Bykova, čehož si všimli i ruští novináři.

"Jsem radši, když mám člověka, který překládá, po své levé straně," komentoval Hadamczik důvod změny zasedacího pořádku. Bykov mu na oplátku předal podepsanou jmenovku se "smajlíkem". Asi proto, aby bral zranění dvojice svých hráčů s nadhledem.

Ruský trenér měl po zápase pro zákroky svého hráče pochopení. "Rozhodčí nám říkal, že je vše v pořádku. Arťuchin je maladěc (chlapík). Byly tam emoce, ale bylo to fair play," řekl Bykov.

Karel Rachůnek po zákroku Jevgenije Arťuchina
Karel Rachůnek po zákroku Jevgenije Arťuchina

 

 

Vstoupit do diskuse
61

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud