9. května 2011 • 14:46

Slováci se rozloučili vítězstvím nad Dánskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovenska se rozloučili s nepodařeným domácím mistrovství světa vítězstvím 4:1 nad Dánskem. Právě přes svého dnešního soka se posunuli na pátou pozici v osmifinálové skupině E a na turnaji skončili desátí. Dánové obsadili jedenáctou pozici.



Dánové se v úvodu ubránili při vyloučení Christensena, který pak krátce po návratu z trestné lavice ujel slovenské obraně a blafákem do bekhendu si připsal čtvrtou trefu na turnaji.

Před polovinou úvodní části se ještě Dánsko ubránilo při vyloučení útočníka Jespera Jensena, ale Slováci těžili z tlaku a pět vteřin po jeho návratu na led tečoval Jurčinovu střelu za Galbraithova záda Šatan.


Při trestu Majeského vychytal Mikkela Boedkera Halák a Slováci otočili stav. Nejprve ještě v 15. minutě protlačil Gáborík puk za záda dánského brankáře až po odpískání, ale za minutu a půl už se prosadil podruhé v utkání Šatan, který zasunul kotouč po objetí branky k pravé tyči.

Hned v úvodu druhého dějství mohl Šatan dovršit hattrick, ale po Ružičkově střele z dorážky trefil jen tyč. Slováci se pak ubránili při trestu Majeského a při Jakobsenově trestu mohl zvýšit Demitra, který pak nevyužil v závěru druhé části ještě další tři možnosti.

Po 32 vteřinách závěrečné části už skóroval v přesilovce Marián Hossa, který z levé strany prostřelil Galbraitha. Pak se Slovensko ubránilo šest minut v oslabení, z toho celé dvě ve třech proti pěti a deset minut před koncem dovršil výsledek Zedník.

Osmifinálová skupina E (Bratislava):

Slovensko - Dánsko 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Stümpel (Jurčina, Šatan), 16. Šatan (Ružička, Majeský), 41. Marián Hossa (Gáborík, Halák), 51. Zedník (Handzuš, Graňák) -
5. Christensen (Mikkel Boedker, Jakobsen). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Sterns - Carnathan (oba USA), Hollenstein (Rak). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0.
Diváci: 9307.

Sestavy:

Slovensko: Halák - Jurčina, Baranka, Štrbák, Podhradský, Graňák, Majeský, Sersen - Gáborík, Demitra, Marián Hossa - Ružička, Stümpel, Šatan - Marcel Hossa, Handzuš, Zedník - Cibák, Surový, Radivojevič. Trenér: Glen Hanlon.

Dánsko: Galbraith - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Hersby, Mads Boedker, Eskesen - Starkov, Green, Hardt - K. Staal, Madsen, J. Jensen II - Jakobsen, Mikkel Boedker, Christensen - Dresler, Degn, Poulsen - Storm. Trenér: Per Bäckman.

Tabulka:
1. Česko 4 4 0 0 0 14:5 12
2. Finsko 4 2 1 0 1 13:8 8
3. Německo 4 2 0 2 0 13:12 8
4. Rusko 4 2 0 0 2 10:11 6
5. Slovensko 5 1 0 0 4 13:14 3
6. Dánsko 5 0 1 0 4 9:22 2

Zedník se snaží překonat hostujícího gólmana
Zedník se snaží překonat hostujícího gólmana




Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud